"MONSTRUME, ZNAŠ KAKAV JE PROBLEM OPRATI 150 TISUĆA EURA?" To je Mamić rekao Ladiću kada je odbio ponudu

Foto: Igor Šoban / Pixsell

DUG Dinama od 7 milijuna kuna prema legendarnom golmanu Draženu Ladiću, blokirao je Mamićev klub. Tim povodom opet aktualni postaju iskazi svjedoka u USKOK-ovoj istrazi koja se vodila protiv Mamića i ostalih i zbog optužbe za izvlačenje novca iz Dinama, a vezano uz dugove bivšim igračima.

Prema pisanjima medija, koji imaju USKOK-ove zapisnike sa svjedočenja, Ladić je tom prilikom tužiteljima ovako opisao Mamićevu ponudu za nagodbom s klubom koji mu je bio dužan 400 tiusća eura, zbog čega je Ladić još 2002. tužio Dinamo:
 
"Mamić me pozvao me sa strane i rekao mi: ‘Ljubavi, daj da to riješimo’. Odgovorio sam mu da sam spreman za dogovor i da mi kaže ponudu. Rekao mi je da mi je spreman platiti 150 tisuća eura, ali na crno. Odbio sam takav način isplate, na što se Mamić razljutio i počeo mi govoriti:  Ti nisi normalan, ti si monstrum, shvaćaš li ti kakve ja probleme imam da operem 150 tisuća eura."

Inače, Ladićev odvjetnik, koji je podnio tužbu protiv Dinama, tada je bio Tomislav Svetina, danas glavni direktor Mamićevog kluba. 
 
Iz istih izvora doznajemo i detalje svjedočenja Joška Jeličića pred istražiteljima USKOK-a. Dinamo je njemu bio dužan 844,050 eura.
 
"2007. kontaktirale su me dvije osobe iz Engleske koje se bave otkupom potraživanja igrača prema klubovima i posuđuju novac nogometnim klubovima. Pitale su me jesam li zainteresiran da potraživanje prema Dinamu prenesem na njih."
 
Jeličić istražiteljima nije rekao koliko su mu novca isplatili nakon što je pozitivno odgovorio na njihov upit. Ali je zato opisao kako mu je novac isplaćen:
 
"Otišli smo do njihovog automobila u kojem su mi predali dogovoreni iznos, a ja sam njima prepustio svoja potraživanja prema Dinamu. Obavijestio sam svog odvjetnika, a uskoro su me zvali i iz Dinama da im potvrdim da sam to učinio."

U ovoj priči istražiteljima je bila zanimljiva uloga agencije Real Sports Management Limited, u vlasništvu Zdravkova sina Marija Mamića, preko koje se navodno isplaćivao dio svih tih nagodbi
 
Ali kada je Jeličiću pokazan ugovor o cesiji između Dinama i Real Sports Management Limiteda, Jeličić je tvrdio da ugovor prvi put vidi, kao i da Englezi nisu spominjali nikakva trgovačka društva. Kao i da nikada nije vidio taj ugovor, prema kojem je Real Sports Management Limited preuzeo njegova potraživanja prema Dinamu i to u iznosu od 1,5 milijun eura, gotovo duplo većem od onog koji je on potraživao.

Pročitajte više