Piše: Hina | 14.09.2017. 12:59

Bruketa&Žinić postaju dio poznate svjetske grupacije Grey i jedno od njihovih europskih središta

Foto: bruketa-zinic.com

ZAGREBAČKA agencija Bruketa&Žinić postala je dio svjetske grupacije za komunikacijske usluge Grey i pod novim nazivom Bruketa&Žinić&Grey postaje jednim od tri europska središta te grupacije za dizajn, kao i njihovo prvo i za sada jedino središte u svijetu za digitalni marketing i e-trgovinu za klijente iz svijeta.

"Početkom rujna Grey grupa, koja je dio najveće svjetske grupacije za komunikacijske usluge WPP, dovršila je akviziciju većinskog udjela u agenciji Bruketa&Žinić OM te 50 postotnog udjela u njezinoj sestrinskoj agenciji Brigada. Njima se pripaja i zagrebački odnosno Grey Adriatics te s novim nazivom Bruketa&Žinić&Grey nastavljaju poslovanje s cijelim svijetom", ističu iz te agencije, uz napomenu da su investicije Greya u tu akviziciju, kao i većinski udjel koji su preuzeli u Bruketi&Žiniću, poslovna tajna.

Sve se to, kako kažu, dogovaralo više godina, a sada je proces završen.

Upravljački tim u novoj agenciji čine i dalje Davor Bruketa i Nikola Žinić, kao kopredsjedatelji i glavni kreativni direktori, te izvršni kreativni direktor Siniša Waldinger, direktor Brigade Damjan Geber i direktor Greya Adriatics Nikola Bubanj.

"Bruketa&Žinić&Grey postat će jedna od tri Greyeve dizajn središnjice u Europi, uz nagrađivani KW43 u Düsseldorfu i Brand Union, dio INGO-a u Stockholmu. Dizajneri u Zagrebu već su počeli surađivati s Grey agencijama u Milanu, Moskvi i New Yorku, a Brigada trenutno radi na dizajnu uredskog prostora europske središnjice Greya u Londonu", kažu iz te agencije.

Uz to, formiran je i novi digitalni tim sa stručnjacima za digitalni marketing koji su radili na brojnim projektima u regiji te time agencija postaje i središte novog Greyevog tzv. Digital shopper huba.

Bruketa ističe kako su i do sada svoj rad temeljili na uspješnim suradnjama s brojnim kreativcima u zemlji i izvan nje.

"U početku, 1995., kada smo osnovali agenciju, bili smo samo Nikola Žinić i ja, a danas surađujemo s nekima od najambicioznijih oglašivača u regiji. Ovo je novi korak u našem razvoju, s otvorenim prostor za rast kroz izvoz naših usluga", rekao je Bruketa.

Žinić naglašava da će ta suradnja "omogućiti bolje usluge za partnere u Hrvatskoj i regiji jer ćemo moći povezati kreativnost naših timova sa saznanjima i tehnologijom koje nam pruža globalna Grey mreža u raznim područjima".

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE