Upozorenje iz HAK-a: Kiša i mokri kolnici usporavaju promet

Foto: Index

KIŠA i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu Hrvatske pa iz HAK-a savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.Do 17. studenog na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od oko tri kilometra vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom.

Između Sesveta i Dugog Sela do 15. rujna do 20 sati zatvorena je zona raskrižja Dugoselske ulice i ulice Bedema ljubavi. Obilazak je: Dugoselska-Ive Politea-Željeznička-Bedema ljubavi, i obrnuto.

Ograničenje na Paškom mostu

Do 29. listopada bit će zatvorena Karlovačka cesta od odteretnog kanala Sava-Odra do Puškarićeve ulice, zbog radova. Obilazak: Karlovačka cesta - Remetinec - Jadranska avenija - Puškarićeva - Karlovačka cesta, i obrnuto.

Zbog oštećenja prijelazne naprave na Paškom mostu vozi se uz ograničenje brzine od 30 km/h.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) moguća je vožnja u kolonama i kratkotrajni zastoji posebice za vrijeme pojačane gustoće prometa. Korisnicima savjetujemo da se pravovremeno pripreme za putovanje, uključujući i kupnju vinjeta za korištenje autocesta na području Republike Slovenije kako se ne bi dodatno stvarale gužve i zastoji.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je nekoliko katamaranskih linija: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Prigradica-Hvar-Split i Vis-Split te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

 

Pročitajte više