VIDEO Vlado Košić na pozornici s Thompsonom, pogledajte nastup sisačkog biskupa

Screenshot Index

SINOĆ je Thompson nastupio na zagrebačkoj Šalati.

Usred koncerta, na pozornici mu se pridružio sisački biskup Vlado Košić. Za vrijeme izvođenja pjesme Maranatha, desničarski prelat, poznat po petljanju u svjetovne poslove, popeo se na pozornicu i odrecitirao molitvu pred oduševljenom publikom.

Spominjao je vjeru, dom, puk svoj hrvatski, bespuća zemaljskih muka, dok je Thompson prekriženih ruku stajao iza njega. Riječima "Dok je srca, bit će i Kroacije, pokaži nam pute nebeskog raja, Maranatha, dođi gospodine Isuse", završio je Košić svoj izlet u estradne vode.



Pjesmu Maranatha napisao je šibenski biskup Ante Ivas, najpoznatiji po kukanju zbog buke koja je dopirala iz kluba Azimut, kojeg je pokušao i ugasiti. Osim toga, bio je i pod istragom zbog neprijavljenih građevinskih radova unutar zaštićene šibenske katedrale.

>> Sprema se veliki prosvjed za Azimut: "Biskupe Ivas, večeras nema spavanja!"


>> Biskup Ivas pod istragom zbog neprijavljenih građevinskih radova unutar zaštićene šibenske katedrale!

"Neka prođe vrijeme zavodnika, lažnih proroka i svih kukavica, izdajica, krivokletnika i svih varalica, otpadnika, strašnih ubojica i svih sluga zloga iz naroda moga", pjeva Thompson u Maranathi.

Kontroverzni Božji pastir

Vlado Košić inače s oltara godinama sipa ekstremističke besmislice nevezane uz njegov "posao". Kritizira vladu, traži ostavke ministara, redovito melje o politici pred svojom pastvom. Prijateljuje s Darijem Kordićem koji je, inače, proglašen krivim za ratni zločin u selu Ahmići, gdje su pripadnici HVO-a 16. travnja 1993. godine izvršili ratni zločin protiv čovječnosti. Bio je to najveći pokolj u sukobu Bošnjaka i Hrvata.

Teško je nabrojati sve izjave kontroverznog Božjeg pastira. Redovito se svode na žalopojke o propadanju domovine. Da sve bude komičnije, Košić posjeduje imanje veličine 8000 kvadrata. Naziva ga "skromnom kolibom".

>> Tko je Vlado Košić? Radikalni desničar koji štuje ratnog zločinca i živi u "kolibi" na 8000 kvadrata

Košić je s don Anđelkom Kaćunkom, još jednom živopisnom pojavom iz sakralnog svijeta, potpisao peticiju za uvođenje pozdrava “Za dom spremni” u službenu uporabu u Oružanim snagama RH. Kaćunko je nedavno održao misu za Juru Francetića.

 

Pročitajte više