Bolest o kojoj se ne priča dovoljno odnijela je živote brojnih zvijezda

Foto/Screenshot: Wenn/Splash/Youtube

DANAS je čitavu Hrvatsku šokirala vijest o smrti Dana Divjaka, klavijaturista i najmlađeg člana grupe Kojoti. Fanove i čitavu zemlju još više su pogodili navodi da je Divjak bio u teškoj depresiji i da si je zbog toga oduzeo život.

Teška depresija presudila je i Chesteru Benningtonu, pjevaču grupe Linkin Park. On se objesio 20. srpnja i iza sebe ostavio milijune fanova koji su obožavali njegov glas i pjesme. Chester je nekoliko puta javno govorio o svom problemu s depresijom, a tekstovi njegovih pjesama bili su pozivi u pomoć. 

Nekolicina javnih i slavnih osoba svoje su svoje živote završile na ovaj način. Svima je poznata priča o ruskom pjesniku Sergeju Jesenjinu koji je izvršio samoubojstvo na strahovit način. 27. prosinca 1925. godine Jesenjin je počinio trostruko samoubojstvo - prerezao je vene, objesio se i izgorio uz cijev parnog grijanja. Prije smrti je krvlju napisao pjesmu "Doviđenja, prijatelju".

I Ernest Hemingway je otišao na sličan način. Pred sam kraj života bolovao je od depresije i paranoje te se 2. srpnja 1961. odlučio na stravičan čin - uzeo je pušku iz podruma i pucao si u glavu.

1994. godine čitav svijet je ostao u šoku nakon što je objavljeno da je Kurt Cobain, velika rock zvijezda i frontmen Nirvane, počinio samoubojstvo. Kurt Cobain si je pucao u glavu sa samo 27 godina, a njegovo tijelo pronašao je električar. 

"Mislio sam da je krojačka lutka, ali kada sam se približio, vidio sam krv koja je tekla iz ušiju i pušku naslonjenu na bradu", rekao je.

Kurt je pored sebe ostavio svoju osobnu iskaznicu i pismo koje je javno objavljeno iste godine, a u kojemu je objasnio razloge svog čina.

Komičar Robin Williams je, kako paradoksalno, patio od depresije i počinio samoubojstvo. Čovjek koji je barem jednom nasmijao svakog čovjeka na svijetu patio je od neizlječive tuge i depresije te se objesio u kolovozu 2014. godine. Neki mediji navode da je glumac prvo pokušao prerezati vene, pa je, nakon što mu to nije uspjelo, uzeo remen i objesio se.

I poznati britanski modni dizajner Alexandar Mc'Queen počinio je samoubojstvo vješanjem 2010. godine. Navodi se da slavni dizajner nije mogao preboljeti smrt svoje majke i da je godinama bio nezadovoljan i depresivan jer mu se svijet u kojemu je živio, pogotovo onaj modni, neopisivo gadio.

Pročitajte više