Djevojka s ove fotografije na rubu je života i smrti, a svi su joj govorili da izgleda dobro

Foto: Instagram

DJEVOJKA pod imenom Milly Smith stoji iza Instagram profila Self Love Club posvećenog mentalnim i kroničnim bolestima. Svojim posljednjim fotografijama željela je pokazati kako zaista izgledaju ljudi koji razmišljaju o tome da si oduzmu život. Kako je rekla, njoj bliski ljudi, pa čak i njen liječnik, nisu shvatili kroz što prolazi zbog dojma koji je ostavljala svojim izgledom.

"Ne izgledaš suicidalno... Sjećam se kad su te riječi izašle iz usta mog liječnika, nakon što sam mu rekla da razmišljam o samoubojstvu", prisjetila se.

"Sjećam se da sam se tada osjećala glupom i posramljenom, nešto što nitko tko razmišlja o tome ne bi trebao osjetiti. Osjećala sam se zbunjeno - kako sam trebala izgledati? Držati bočicu tableta u jednoj ruci i oproštajno pismo u drugoj? Te riječi skoro su me koštale života, ta njegova prosudba, te glupe, glupe riječi", napisala je.

Ispričala je kako se nakon toga predozirala u dnevnoj sobi, misleći da joj nitko neće pomoći jer nije izgledala suicidalno.

"Sjećam se da sam razmišljala da moram izgledati tako, a čini se da sam uspjela jer nakon što sam se osvijestila svi oko mene bili su zabrinuti i tužni. Dotad je moglo biti prekasno, možda nikad ne bih vidjela ta lica da mi partner nije spasio život", dodala je.

Ističe da je opasno misliti da mentalne bolesti imaju "određeno lice".

"Stigma, neznanje i predrasude o mentalnom zdravlju i samoubojstvu pogađaju one koji se osjećaju loše", napisala je.

Kako bi to dokazala objavila je dvije svoje fotografije iz perioda kad je razmišljala o samoubojstvu.

"Na obje sam suicidalna, možda ne na isti način, no oba dana su mi te misli prolazile kroz glavu", napisala je pored njih.

U samo dva dana dobila je 22.000 lajkova, te brojne izraze podrške u komentarima. 

Pročitajte više