Tjerali djevojke iz Hrvatske i BiH-a na prostituciju u Austriji i Njemačkoj

Foto: 123rf

TUŽITELJSTVO Bosne i Hercegovine podignulo je optužnicu protiv dvojice bosanskohercegovačkih i jednog državljanina Turske, koje tereti za organiziranje lanca prostitucije čije su žrtve bile djevojke iz Hrvatske i BiH.

Kako se navodi u priopćenju tužiteljstva, optuženi su Alija Karahasanović (37), Jasmin Hodžić (26) i Turčin Atilla Aksoy (39).

Optuženi su jer su tijekom 2015., 2016. i 2017. godine vrbovali mlade djevojke lošeg materijalnog stanja iz Hrvatske i BiH te ih poticali na pružanje seksualnih usluga za novac na području Austrije i Njemačke.

Izrađivali profile na njemačkim stranicama

Trojica optuženih izrađivali su profile djevojaka koje su postavljali na internetske stranice na njemačkom govornom području, a potom su u njihovo ime kontaktirali potencijalne klijente te s njima dogovarali kontakte.

Od djevojaka, koje su bile unovačene radi prostituiranja, uzimali su "značajan" iznos novca kojega bi one zaradile, a istragom je utvrđeno kako je optuženi trojac na taj način utržio najmanje 350 tisuća eura.

Optuženi su, uz ostalo, nezakonito stečenim novcem kupovali luksuzne automobile.

Optužnica ih tereti za međunarodno navođenje na prostituciju, pranje novca te posjedovanje i omogućavanje uživanja droge.

Pročitajte više