FOTOGALERIJA Odmorišta uz autocestu prema Slavoniji izgledaju jezivo

Foto: Davor Kibel/ Glas Slavonije; Na slici je benzinska postaja Križ jug koja je, iako tako ne izgleda, otvorena.

ODMORIŠTA na autocestama često su prvi kontakt strancima s Hrvatskom. A s prvim kontaktom stvaraju se i prvi dojmovi. Dok je većina odmorišta na autocesti A1 u prilično dobrom stanju, s obzirom da je autocesta napravljena tek prije nešto više od deset godina, u Slavoniji i na istoku Hrvatske općenito je neka druga priča.

Odmorišta na autocesti A3, od Zagreba do Lipovca, naravno uz čast iznimkama, mogu se sigurno svrstati među mjesta koja svakako treba zaobići u širokom luku ili, točnije - bez dizanja noge s papučice gasa, kako je objavio Glas Slavonije.

Našom najprometnijom autocestom Bregana - Lipovac, prema podacima Hrvatskih autocesta, prošle godine prošlo je, uključujući naplatnu postaju Bregana, ukupno 16,8 milijuna vozila svih kategorija. Jasno je kako nisu sva ta vozila nastavila vožnju prema Lipovcu, nego su se odvojila, primjerice, na A1, prema Splitu.

No, nažalost, dobar dio odmorišta je u katastrofalnom stanju i izgleda kao kulisa za neki horor film. Ništa bolje ne izgledaju ni zapuštene benzinske pumpe na kojima je vrijeme stalo, a jedino što živi je bujna vegetacija koja probija asfalt i plastiku i obavija ruševna zdanja.


Ježevo jug - ostaci lani izgorjele Posavske hiže

Jedno od čistijih parkirališta, ali bez zelenila, hladovine ili klupe za odmor

Stari hrastovi - unutrašnjost davno zatvorene i devastirane Inine benzinske postaje koju je netko zaboravio ukloniti

Ježevo sjever - smeće i neopisiv smrad. Zašto bi se netko poželio ovdje odmoriti?

Pročitajte više