TOTTI JE LJUBOMORAN, A NI DŽEKI NIJE MILO Evo kako su navijači Rome dočekali najskupljeg u povijesti

Foto: AS Roma

NITKO nije znao za njega do prije godinu dana, a ovog ljeta rimski velikan "razbio je banku" kako bi ga doveo i to nakon što je rekordno skupo pojačanje bilo na korak do Juventusa i Intera.

Napadač Patrick Shick (21) prošlog ljeta došao je iz praške Sparte u Sampdoriju za 4 milijuna eura i kao veliki potencijal, ali sa samo osam golova u tamošnjem prvenstvu. Sve ih je postigao na posudbi u Bohemiansu, nakon čega je otišao u Italiju.
 
Premijerna sezona u Seriji A bila mu je jako dobra, postigao je 11 golova i odmah je krenula licitacija najvećih talijanskih klubova, a mladi napadač odmah je poručio da mu se ne ostaje u Genovi. Bilo je jasno da će otići onome tko ta za njega plati 30 milijuna eura, koliko iznosi odštetna klauzula.

U lipnju je Juventus poslao ponudu s navedenim iznosom i Shick se već slikao u dresu novog kluba. Ali na liječničkom pregledu prije potpisa otkriveni su mu srčani problemi pa je transfer propao. Bijesna Sampdoria optuživala je Juve da tako želi spustiti cijenu. Nakon toga su talijanski mediji tjednima pisali da je Shick na korak do Intera, ali je i taj transfer propao.
 
Ipak, nije onaj u Romu koja će za jednogodišnju posudbu češkog napadača platiti pet milijuna eura, a idućeg ljeta još 33 milijuna eura, a dva uz eventualne bonuse, što je ukupno 40 milijuna eura. 
 
Tako je Shick postao najskuplji nogometaš u povijesti Rome. Srušio je rekord legendarnog Gabriela Batistute koji je 2000. godine stigao iz Fiorentine za 31 milijun eura.
 
Shick je u Rimu dobio prikladnu dobrodošlicu. Kada je sletio na aerodrom Fiumicino, dočekalo ga je par tisuća navijača Rome koji su mu oduševljeno skandirali.
 
Spektakularni doček iznenadio je čak i Talijane koji su u vrijeme mercata preko svake mjere zaluđeni pojačanjima. Tada tamošnji navijači nakon žestoke medijske pripreme, nove igrače kada konačno dođu u njihov grad, dočekuju poput božanstava.
 
Upravo to se dogodilo Shicku koji je u Rimu dočekan poput Messija ili Ronalda. Ipak, jedan čovjek nikako ne može biti sretan dolaskom novog suigrača. Edin Džeko dobio je velikog suparnika za mjesto u napadu.

Pročitajte više