POPLAVLJEN ZAPADNI DIO ZAGREBA Svi raspoloživi vatrogasci su na terenu, tuča i jaka kiša poharale grad

Foto: Luka Poparić Ger/Facebook, Index, čitatelji Indexa

OKO 16.30 SATI smračilo se nad Zagrebom, kiša je počela padati u nekim dijelovima grada, a ponegdje je bilo i jake grmljavine. Zapadni dio Zagreb najjače je stradao u satima koji su uslijedili.

Oko 22 sata zagrebački vatrogasci objavili su kako se stanje smirilo.

Ako je nevrijeme poharalo vaše mjesto, šaljite nam fotke i snimke u inbox našeg Facebook profila ili na mail foto@index.hr.

U 21 sat Ured za upravljanje hitnim situacijama izvijestio je kako su nevremnom najviše pogođena naselja - Črnomerec, Podsused, Stenjevec i Gajnice. Na terenu je 30- ak ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava koje rješavaju intervencije koje se odnose na ispumpavanje vode poplavljenih prometnica, objekata javne namjene i stambenih objekata. 

"Zbog velikog broja intervencija Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava Grada Zagreba, mole se građani za strpljenje i razumijevanje.", poručuju iz Ureda.

"Povlači se voda na kolnicima Škorpikove ulice i Aleje Bologne, no još je obustavljen promet na poplavljenim prometnim koridorima. Autobusne linije 123 (Črnomerec - Podsusedsko dolje), 172 (Črnomerec - Zaprešić) i 176 (Črnomerec - Gornja Bistra) do daljnjega ne prometuju. Prometna policija preusmjerava vozila na alternativne dionice", izvijestio je ZET U 20 sati.

Na liniji Zaprešić-Črnomerec voda je ušla u bus, video je snimila Indexova čitateljica.

Građani nam javljaju kako je kiša toliko jako padala da su neke ulice u zapadnom dijelu Zagreba  poplavljene. Također, poplavljen je i Trg Ivana Kukuljevića u naselju Špansko. Zapadnim dijelom Zagreba mogle su se čuti i sirene.


"Prolom oblaka u Zagrebu! Nevrijeme s grmljavinom nadvilo se nad grad, uz kišu pada i tuča. Vatrogasci Zagreb primaju stotine poziva građana. Sve raspložive ekipe su na terenu. Molimo vas da broj telefona 193 zovete samo u krajnjoj nuždi i da najkraće moguće opišite Vaš problem. Znamo da je vama 5 cm u dvorištu ili podrumu vode veliki problem no prvo se rješavaju objekti javne namjene, prometnice i neposredno ugrožene osobe. Molimo predstavnike medija da ne zovu i zauzimaju liniju, informacije ce biti dostupne kasnije. Dijelite dalje.", objava je na Facebooku zagrebačkih vatrogasaca.

 



Ova fronta tek će nakratko osvježiti grad, jer već od sutra temperature opet idu na +30. Temperatura je u sat vremena, od 16 do 17 sati, pala za oko tri stupnja. U 18 sati je temperatura već bila 10 stupnjeva niža, s 29 je pala na 19! Prema DHMZ-u sutra se u Zagrebu očekuje pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku u prvom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura između 15 i 18, a najviša dnevna od 27 do 29 °C.




 

Pročitajte više