Zbog požara zatvorene dvije državne ceste, na autocesti ograničenje od 60 km/h

Foto: Pixsell/Duško Jaramaz

ZBOG požara zatvorene su državna cesta DC27 Benkovac-Stankovci u Pristegu i državna cesta DC59 između Knina i Pirovca u Kistanju kao i sve prilazne županijske i lokalne ceste, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).
 
Također, zbog požara zatvorene su i županijska cesta ŽC6051 Perušić Benkovački-Kolarina i ŽC6258 Smilčić-Islam Latinski (DC56).

Ograničenje brzine vožnje na autocesti


Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče otvorena je za sve skupine vozila, a između čvorova Benkovac i Pirovac vozi se uz ograničenje brzine od 60 km na sat, zbog smanjene vidljivosti od dima. Na autocesti A1 Između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići vozi uz ograničenje brzine od 60 km na sat, zbog vjetra. Zbog lakše prometne nezgode nakon tunela Ledenik treba voziti oprezno.

Zbog teretnog vozila u kvaru na riječkoj obilaznici na izlazu iz tunela Škurinje 2 u smjeru graničnog prijelaza Rupa vozi se jednim trakom.

Zbog slijetanja teretnog vozila, na 10. kilometru autoceste A1 u smjeru Karlovca pozivamo vozače na oprez.

Od 5,30 sati puštena je u promet dionica Jadranske magistrale DC8 Pisak-Dupci.

Zbog redovitog održavanja na autocesti A7 od čvora Draga do čvora Sveti Kuzam, u oba smjera zatvoren je vozni trak.

Na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom , BiH, Srbijom, Crnom Gorom česta su i neizbježna čekanja, osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola, pa HAK poziva vozače na strpljenje i razumijevanje. Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i Graničnog prijelaza Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na prijelazu Macelj na izlazu iz Slovenije.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pročitajte više