Britanac preživio dva, Australka čak tri teroristička napada

Foto: LinkedIn
 
CHRIS Pawley, Britanac koji je preživio teroristički napad u areni u Manchesteru, našao se u Barceloni na mjestu novog napada te opisao stravu koju je tamo doživio.
 
Pawley je za Manchester Evening News izjavio da se nalazio samo nekoliko metara od ulice La Rambla za vrijeme krvavog napada u kojem je ubijeno najmanje 13, a ozlijeđeno oko 80 osoba. Svjedoci neprestano na internetu objavljuju uznemirujuće snimke koje prikazuju žrtve kako leže na ulici prekrivene krvlju.
 
"Bilo je kao u Manchesteru, ne mogu vjerovati"
 
Pawley je bio na odmoru s Coreyjem Lordeom: "Bili smo u području incidenta. Nedugo nakon napada vratili smo se u hotel, bilo je baš kao za vrijeme napada u Manchesteru, ne mogu vjerovati".
 
 
"Policija i hitna pomoć su bili posvuda, prozori trgovina su se brzo zatvarali. Zatim smo ugledali gomilu novinara i dugi red vozila hitne pomoći", dodao je Pawley.
 
Odmah su napustili područje, a policija je turistima savjetovala da ostanu u svojim hotelskim sobama. Pawley je također bio u publici na koncertu Ariane Grande u Manchesteru, ali je na sreću napustio arenu nekoliko trenutaka prije eksplozije.
 
Mlada Australka preživjela čak tri napada
 
Australka Julia Monaco ispričala je za Daily Mail kako je preživjela čak tri teroristička napada ove godine. Za vrijeme napada u Barceloni nalazila se s prijateljem u jednom trgovačkom centru.
 
"U sekundi je nastala panika, ljudi su počeli trčati, plakati i vrištati od straha. Svi su legli okrenuti licem prema tlu i čekali da opasnost prođe", rekla je Monaco.
 
"Neću se vratiti kući, neću dopustiti da oni pobijede"
 
Također je bila u londonskom metrou za vrijeme terorističkog napada na London Bridgeu. Nekoliko dana kasnije posjetila je katedralu Notre Dame za vrijeme napada nožem na policiju. Unatoč lošim iskustvima, Monaco tvrdi da neće odustati od daljnjih putovanja:
 
"Ne osjećam da se trebam vratiti kući. Želim ostati ovdje gdje jesam, ne želim dopustiti da oni, tko god bili, pobijede. Vidjet ću sve što sam došla vidjeti".
 

Pročitajte više