HTV ne prenosi utakmice odluke za Rijeku i Osijek

Foto: Davor Javorović/Pixsell

U SLAVONIJI su bijesni zbog odluke HTV-a da u potpunosti ignorira Osijek u kvalifikacijama Europske lige. Iako ima čak četiri programa, nacionalna televizija nije prenosila uživo utakmice Osijeka u Europi.
 
Iz Osijeka, koji je u trećem pretkolu senzacionalno izbacio PSV, otkrili su čak da ih s HTV-a nitko nije ni kontaktirao oko prijenosa. Tako će i uzvratnu utakmicu play-offa Europske lige protiv bečke Austrije prenositi HNTV.
 
HTV neće prenositi niti uzvratnu utakmicu hrvatskog prvaka Rijeke protiv Olympiakosa u play-offu Lige prvaka. Naime, za razliku od ranijih pretkola u play-offu vrijedi sporazum prema kojem HTV može samo prenositi utakmice srijedom, a utorkom okršaji idu na Arenasport programima. To znači da će lov Rijeke na povijesni plasman u Ligu prvaka moći gledati samo oni koji imaju Arenasport program.
 
Problem za HTV je i što se sljedećeg četvrtka preklapaju termini utakmica Dinama i Hajduka. "Modri" od 20 sati u Albaniji love grupnu fazu Europske lige, a Hajduk od 21 sat dočekuje Everton na rasprodanom Poljudu. Tako da će najvjerojatnije jedna utakmica ići na HTV 1, a druga na HTV 2, kao što je bio slučaj u trećem pretkolu.
 

Pročitajte više