TERORIZAM U ŠPANJOLSKOJ Sve što dosad znamo dogodilo se u ova četiri grada

Foto: Hina
 
DRUGI teroristički napad u Španjolskoj izveden je u Cambrilsu, obalnom granu oko 120 kilometara od Barcelone.
 
U naletu automobila ozlijeđeno je šest civila i jedan policajac, a dvoje ljudi je teško ozlijeđeno. Policija je ubila petoricu osumnjičenih, od kojih su neki nosili remene s eksplozivima.
 
Napad u Barceloni: Kombi pronađen u Vicu
 
Vlasti su objavile da je drugi napad povezan s ranijim napadom u četvrtak u Barceloni. Vozač kombija je još uvijek u bijegu.
 
Dvojica osumnjičenih su privedena, iako nijedan od njih nije vozač kombija koji se zabio u ljude u ulici La Rambla. Osumnjičeni Driss Oukabir je policiji rekao da su mu dokumenti ukradeni i iskorišteni pri unajmljivanju kombija.
 
Policija je u Vicu pronašla drugi kombi, koji su napadači iz Barcelone iskoristili za bijeg. ISIS je preuzeo odgovornost za ovaj napad.
 
Eksplozija u Alcanaru
 
Iz policije su izjavili da su oba teroristička napada povezana s eksplozijom koja je uništila kuću u Alcanaru, pri čemu je jedna osoba poginula, a jedna je ozlijeđena. 
 
Policija vjeruje da su u ovoj kući pripremljeni eksplozivi za planirane napade. Alcanar se nalazi oko 200 kilometara od Barcelone i 90 kilometara od Cambrilsa.
 
Izboden vozač automobila kod Barcelone
 
U četvrtak je također došlo do pucnjave kod policijske barikade na cesti u blizini Barcelone, u kojoj je ubijen jedan muškarac. Policija je izjavila da ovaj incident nije povezan s napadom u La Rambli.
 
U petak ujutro je otkriveno da je ubijeni muškarac bio vlasnik automobila u kojem je pronađen izboden na mjestu suvozača. U tijeku je potjera za vozačem koji je dovezao auto do barikade. Ovo otkriće navodi na zaključak da je incident ipak povezan s terorističkim napadima i eksplozijom u Alcanaru. 

Pročitajte više