VIDEO Vođa KKK-a nazvao novinarku "crnčugom i mješankom" te zaprijetio da će ju zapaliti

Screenshot: YouTube
 
VOĐA Ku Klux Klana Chris Barker nazvao je novinarku Univisiona Iliju Calderon "crnčugom" i zaprijetio da će ju zapaliti te izjavio da je KKK kršćanska organizacija.
 
Novinarka s afričkim i kolumbijskim korijenima pristala je u srpnju posjetiti Barkera u njegovom domu u Sjevernoj Karolini. Svjedočila je sastanku KKK-a u kojem su članovi odjeveni u ogrtače s kapuljačama plesali u krugu s bakljama, a zatim intervjuirala njihovog vođu. Razgovor je objavljen na internetu nakon što je Donald Trump izjednačio neonaciste i prosvjednike u nasilju u Charlottesvilleu.
 
 
Barker je upitao Calderon zašto se nije vratila u svoju državu: "Mi ovdje u Americi nemamo ništa. Vi ste sve preplavili. Ali, kao što Bog kaže, kao što sam Jahve kaže, otjerat ćemo vas odavde". Calderon je na to upitala: "Vi ćete me otjerati odavde?", na što je Barker odgovorio: "Ne, mi ćemo vas sve zapaliti".
 
"Ubili smo 6 milijuna Židova, 11 milijuna nije ništa"
 
Novinarka ga je upitala na koji način planira "zapaliti 11 milijuna imigranata", a Barker je rekao: "Ubili smo 6 milijuna Židova prošli put. Jedanaest milijuna nije ništa za nas".
 
Barker je vođa frakcije KKK-a koja je sudjelovala u krvavom napadu u subotu u Charlottesvilleu, u kojem je ubijena 32-godišnja Heather Heyer, a deseci ljudi su ozlijeđeni. Barker je nakon napada izjavio da mu je drago zbog smrti mlade prosvjednice protiv neonacista.
 
"KKK je kršćanska organizacija, nismo rasisti" 
 
Tijekom razgovora s Calderon također ju je nazvao "crnčugom" i "mješankom" te izjavio da je KKK kršćanska organizacija, a sebe ne smatra rasistom. Novinarka je nakon intervjua rekla:
 
"Moj tim me upozorio da će me vrijeđati, ali nisam mogla zamisliti ovu razinu. Zaista sam počela strahovati za svoju sigurnost i sigurnost svog tima". 

Pročitajte više