Američka senatorica: "Nadam se da će netko ubiti Trumpa"

Foto: KOMUnews/Wikipedia
 
AMERIČKA senatorica Maria Chappelle-Nadal objavila je na svojoj Facebook stranici komentar u kojem navodi kako se "nada da će netko izvršiti atentat" na Donalda Trumpa.
 
Demokratska senatorica iz Missourija u srijedu je objavila i zatim brzo izbrisala svoj komentar. Za Kansas City Star izjavilaje  da ga je napisala jer je bila "frustrirana zbog traume i očaja" koje je 
predsjednik uzrokovao svojim komentarima o nasilju u Charlottesvilleu.
 
"Mrzim Trumpa. On uzrokuje traume i noćne more"
 
"Pogriješila sam u svojoj reakciji. Frustrirana sam. Jesam li mislila ozbiljno? Ne. Jesam li frustrirana? Apsolutno. Predsjednik nam nanosi štetu. On uzrokuje mržnju", izjavila je Chappelle-Nadal.
 
Senatorica je također rekla: "Na svojoj osobnoj Facebook stranici objavila sam ovu izjavu - 'Mrzim Trumpa. On uzrokuje traume i noćne more'. To je bila moja originalna izjava i mnogi su na nju 
reagirali".
 
"Trumpovi komentari olakšavaju rasistima da budu rasisti. Dok god imam glas, govorit ću o šteti koju nanosi ovoj naciji". Republikanac Kirk Mathews je na Twitteru zatražio ostavku senatorice zbog njezine izjave, na što je kratko odgovorila: "Neću dati otkaz". 

Pročitajte više