DINAMO SE SPASIO U POSLJEDNJOJ SEKUNDI Albanci oštećeni na Maksimiru (1:1)

Foto: Hina, Index

DINAMO je na Maksimiru u dramatičnoj sudačkoj nadoknadi izborio 1:1 sa Skenderbeuom u prvoj utakmici doigravanja za Europa ligu. "Modri" su za dlaku izbjegli potpuni debakl jer su Albanci vodi veći dio utakmice, a u prvom dijelu gostima su suci poništili čisti pogodak zbog nepostojećeg zaleđa.

Gosti su poveli golom Liridona Latifija u 37. minuti, a izjednačio je Čileanac Angelo Henriquez u posljednjoj minuti sudačke nadoknade.  



Dinamo je razočarao igrom u prvoj utakmici na Maksimiru protiv Skenderbeua, prošle godine trećeplasirane momčadi albanske lige koja je u Zagrebu iskoristila brojne slabosti hrvatskog doprvaka i vodila sve do 94. minute kada je dinamovce pomazila sreća.

Sudac i sreća spasili Dinamo

Nakon pobjeda protiv Rijeke i Hajduka, Dinamo se mučio protiv momčadi koju je prije dvije godine razbio sa 6:2. Prvu šansu na utakmici imali su gosti kada je Vangjeli iz slobodnog udarca s 30 metara natjerao Livakovića na sjajnu intervenciju. U 10. minuti latvijski sudac Treimanis poništio je gostima čisti pogodak pred gotovo 10 000 tisuća navijača na Maksimiru.

Gvazaj je gurno kroz Dinamovu obranu do Vangjelija, koji nije bio u zaleđu, a on brzo poslao loptu na drugu stranu do Latifija koji iz blizine pogađa mrežu. Zaleđa nije bilo jer je Filip Benković potrčao za Vangjelijem i doveo Albance u čistu situaciju.

Problemi za Marija Cvitanovića nastavili su se u 36. minuti kada je zbog ozljede morao izaći Ante Ćorić, a zamijenio ga je Domagoj Pavičić.

Izuzetno loša igra prva Dinama u prvom dijelu kulminirala je u 37. minuti kada su Albanci došli do prednosti.  Sowe je uposlio Latifija, čiji prvi udarac Livaković brani, ali se lopta opet odbija do albanskog  igrača kome nije bilo teško ubaciti loptu u praznu mrežu. 



Nakon sramotnog prvog dijela, u kojem su uputili samo jedan udarac u okvir gola, Zagrepčani su u drugi dio ušli puno angažiranije i motiviraniji. Već u drugoj minuti drugog dijela Hodžić je imao sjajnu priliku, ali mu je vratar Shehi blokirao udarac iz blizine, a u  50. minuti Fernandes puca glavom nekoliko centimetara preko gola.

U 84. minuti najveća prilika za Dinamo - Moro je prošao po desnom boku, odlično ubacio prema Henriquezu čiji udarac s tri metra čudesno brani albanski vratar. I kada se očekivao kraj, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, Henriquez je zabio izjednačujući gol i to prilično sretno. Nakon dalekometnog ubačaja s Dinamove polovice, Fernandes je glavom prebacio do Henriqueza koji glavom preko ruke golmana šalje loptu preko gol crte za konačnih 1:1.

Koliko je Dinamo drugačije pristupio utakmici u drugom dijelu pokazuje više od 10 šuteva, od čega pet u okvir gola u drugih 45 minuta.



Uzvratni susret je 24. kolovoza u Elbasanu. 
 

DINAMO - SKENDERBEU   1:1


DINAMO: Livaković - Stojanovič, Sigali, Benković, Lecjaks - Moro, Doumbia (Fiolić, 82) - Ćorić (Pavičić, 36), Gojak, Fernandes - Hodžić (Henriquez, 77)

SKENDERBEU: Shehi - Vangjeli, Radaš, Lilaj, Mici - Jashanica - Osmani (Adeniyi, 70), Gavazaj (Muzaka, 80), Nimaga - Sowe (Dita, 88), Latifi

Tijek susreta: 

95` GOOOOL! DINAMO JE IZJEDNAČIO U ZADNJIM SEKUNDAMA UTAKMICE! Henriquez je pogodio za 1:1 u 95. minuti! Nakon dalekometnog ubačaja s Dinamove polovice, Čileanac je glavom prebacio do Henriqueza koji glavom preko ruke golmana šaljle loptu preko gol crte!

81` Fiolić je zamijenio Doumbiju

77` Henriquez je ušao umjesto Hodžića

76` Dinamo reda promašaj za promašajem, a sve je manje vremena, Cvitanović uvodi još jednu zamjenu

68` Kakva šansa Dinama! Moro je projurio po desnoj strani i centrirao pred gol, a tamo dvojica njegovih suigrača nisu uspjela skrenuti loptu u mrežu pored albanskih braniča

55` Dinamovi napadači spetljali su se u kaznenom prostoru gostiju u vrlo izglednoj situaciji. Imat će za čime žaliti.

50` nova šansa za Dinamo, Fernandes je nakon ubačaja iz slobodnog udarca pucao glavom prejako, preko gola

47` Dinamo je zaprijetio iz brzog kontranapada, ali vratar Shehi odlično je reagirao i odnio loptu u svom šesnaestercu.

46` novi gol Skenderbeua! Ovaj put su suci opravdano poništili pogodak Sowea zbog zaleđa.

Poluvrijeme. Na stadionu je nešto više od 9000 ljudi.

45` u prvom dijelu Dinamo je uputio samo jedan udarac u okvir gola uz tri neprecizna, a gosti imaju tri opasna šuta i mogu žaliti što zbog sudačke greške već nemaju 2:0.

41` slobodan udarac za Dinamo na više od 25 metara, Junior Fernandes je pucao preko gola

37` GOOOOL! DINAMO GUBI NA MAKSIMIRU! Latifi je zabio za 0:1! Latifi je potpuno sam izbio pred Livakovića dok su ga gledala trojica Dinamovih igrača, Livaković mu se bacio pod noge, ali Latifi uspio sačuvati loptu i iz drugog pokušaja našao mrežu.

36` i Stojanović je dobio žuti karton zbog vrlo oštrog prekršaja

35` Ante Ćorić se ozlijedio, mora izaći iz igre, zamijenio ga je Pavičić

14` prva opomena na utakmici, Gojak je dobio žuti karton zbog oštrog prekršaja

10` GOL! Skenderbeu je zabio čisti gol nakon brze kontre, ali sudac ga je poništio zbog nepostojećeg zaleđa!

Gvazaj je gurno kroz Dinamovu obranu do Vangjelija, koji nije bio u zaleđu, a on brzo poslao loptu na drugu stranu do Latifija koji iz blizine pogađa mrežu. Zaleđa nije bilo jer je Filip Benković potrčao za Vangjelijem i doveo Albance u čistu situaciju.

3` prvi dobar pokušaj Dinama, Hodžić je s desetak metara pucao u golmana gostiju

1` počela je utakmica.

Pogledajte atmosferu ispred Maksimira pola sata do utakmice.
 


Dinamo je u novu sezonu ušao odlično, a nakon tri pobjede i dva remija srušio je najveće rivale Hajduk i Rijeku. Momčad Marija Cvitanovića zato s velikim optimizmom čeka ključne dvije europske bitke u kojima je pobjeda imperativ.

 Potvrđen je sastav Dinama!

 

 

Pročitajte više