Turska jača vojnu suradnju s Iranom: "Borit ćemo se protiv ISIS-a i terorizma"

Foto: Hina
 
TURSKA i Iran dogovorili su jačanje vojne suradnje nakon sastanka načelnika glavnog stožera iranskih oružanih snaga i turskih čelnika u Ankari ovaj tjedan, rekao je u četvrtak glasnogovornik turskog predsjednika.
 
Iranski general Mohamad Bakeri sastao se s Erdoganom u srijedu. To je bio prvi posjet nekog načelnika iranskog glavnog stožera Turskoj od Islamske revolucije u Iranu 1979.
 
Erdoganov glasnogovornik posjet je opisao kao "plodan i uspješan", dodajući da su razgovori bili fokusirani na borbu protiv terorizma, borbu protiv Islamske države i zajedničke napore Irana, Turske i Rusije da zaustave borbe u nekim dijelovima Sirije.
 
Dogovoreno održavanje zajedničke vojne obuke
 
"Dogovoreno je da se ubuduće organiziraju novi posjeti na visokoj razini", rekao je. "Organizirat će se i niz aktivnosti za jačanje vojne suradnje." Bakeri je posjetio Ankaru uoči posjeta američkog ministra obrane Jima Mattisa.
 
Također je rekao da je dogovorio održavanje zajedničke vojne obuke s Turskom te jačanje razmjene informacija u borbi protiv terorizma. Najavio je da će Erdogan uskoro posjetiti Iran, prenijela je iranska agencija Tasnim. 

Pročitajte više