VELIKO PRIZNANJE ZA MODRIĆA Luka među kandidatima za najboljeg igrača svijeta

Foto: Guliver Image/Getty Images

IZA Luke Modrića fantastična je sezona. Hrvatski majstor dirigirao je igrom Reala koji je prošle sezone digao i prvenstvo Španjolske, ali i obranio  naslov prvaka Europe, što nikome nije uspjelo otkako se igra ovaj format Lige prvaka.
 
FIFA je odala priznanje Modrićevim igrama i uvrstila ga je među 24 kandidata za najboljeg igrača svijeta. Podsjetimo, Modrić je lani uvršten u najboljih 11 na svijetu.
 
''Hrvatski veznjak arhitekt je mnogih uspjeha Real Madrida nakon zvjezdanih 12 mjeseci u španjolskom velikanu. Razigravač Madriđana bio je ključna figura u Realovu pohodu na španjolsko prvenstvo i Ligu prvaka, pri čemu je izborio mjesto u momčadi sezone u elitnom kontinentalnom natjecanju'', stoji u objašnjenju Modrićeva izbora na službenim stranicama Fife.
 
Modrić je jedini Hrvat među kandidatima, a uz njega su još šestorica suigrača iz Real Madrida, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Keylor Navas, Dani Carvajal, Marcelo i Toni Kroos. Od Barçinih igrača tu su Lionel Messi, Luis Suárez i Andrés Iniesta. Neymar je također na popisu, no Brazilac je danas član PSG-a.
 
Zanimljivo,osim Neymara, koji je svoju kandidaturu zaslužio igrama u dresu velikana s Camp Noua, Le Championnat nema niti jednog predstavnika. Na popisu se ne nalaze tamošnje zvijezde poput Radamela Falcaa, Edinson Cavanija, a posebno čudi da među 24 najboljih nije bilo mjesta za Monacovo čudo od djeteta Kyliana Mbappéa, napadača kojeg traže svi najbolji i najbogatiji klubovi.
 
Glasove za ovu nagradu sada će imati kapetani, izbornici i novinari svih FIFA-inih članova s po 25 posto, a jednaki udio daju i navijači, odnosno posjetitelji FIFA-inih službenih stranica. Samo će oni na koncu dati tri finalista u glasovanju koje počinje u ponedjeljak, 21. kolovoza i završava 7. rujna.
 
FIFA je također objavila popis od 12 kandidata za najboljeg trenera svijeta, a ni tu nije bilo posebnih iznenađenja. Svi sumnjivci su u izboru. 
 
Kandidate predvodi Zinedine Zidane koji je na klupi Real Madrida osvojio 'dvostruku krunu' - Ligu prvaka i Primeru. Upravo je francuski stručnjak najveći kandidat za nagradu koju je prošle godine osvojio Claudio Ranieri nakon što je na klupi Leicester Cityja oslavio u engleskom prvenstvu.

Ranieri ove sezone nije na listi, a trenutačno vodi francuski Nantes. Među kandidatima za nagradu su i Massimiliano Allegri (Juventus), Carlo Ancelotti (Bayern Munchen), Antonio Conte (Chelsea), Luis Enrique (Barcelona), Pep Guardiola (Manchester City), Leonardo Jardim (Monaco), Joachim Low (njemačka reprezentacija), Jose Mourinho (Manchester United), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur), Diego Simeone (Atletico Madrid), Tite (brazilska reprezentacija). Sredinom rujna lista će biti smanjena na tri imena, a nagrada će biti dodijeljena na tranicionalnoj FIFA gala večeri u Zurichu 23. listopada.

 
 

Pročitajte više