Najskuplja haljina svih vremena je ona koju nazivaju ružnom

Foto: Getty, Rex

NEKE haljine slavnih dama pamte se godinama nakon što su ih nosile.

Naravno, uvijek se radi o dizajnerskim komadima, koji često stoje čitavo bogatstvo, a ponekad se radi i o milijunskim iznosima. Jedna poznata dama svoju je haljinu za crveni tepih dodjele Oscara platila čak 2 milijuna dolara, ali prije nego vam otkrijemo o kome se radi, pogledajte još pet skupocjenih izdanja celebrityja, od čijih će vam se cijena zavrtjeti u glavi. Ovo su neke od najskupljih haljina svih vremena, prema istraživanju medijske kompanije Getty.

6. Christian Dior: 100,000 dolara



Charlize Theron bijelu je dizajnersku haljinu nosila na dodjeli Oscara 2013. godine. A kao da haljina već sama po sebi nije bila dovoljno skupa, glumica ju je iskombinirala s dijamantnim narukvicama brenda Harry Winston, koji su podigli cijenu njenog outfita na vrtoglavih 4 milijuna dolara.

5. Calvin Klein: 150,000 dolara



Bijela haljina, koju je Lupita Nyong’o nosila na dodjeli Oscara 2015. godine, načinjena je od 6000 perlica.

4. Armani Privé: 200,000 dolara



Cate Blanchett bila je jedna od najbolje odjevenih na crvenom tepihu dodjele Oscara 2007. godine, u laskavoj, uskoj haljini, optočenoj Swarovski kristalima.


3. Sarah Burton za Alexandera McQueena: 320,000 dolara



Prekrasna vjenčanica Kate Middleton izrađena je po mjeri, a cijeni su svakako doprinijeli detalji od najskuplje čipke te činjenica da ju je dizajnirala kreativna direktorica poznate modne kuće.

2. Givenchy: 900,000 dolara



Mala, crna haljina, koju je Audrey Hepburn nosila u filmu Doručak kod Tiffanyja, jedan je od najpoznatijih komada svih vremena, a na aukciji je prodana za "samo" milijun dolara.

1. John Galiano za Dior: 2 milijuna dolara



Prva na listi je Nicole Kidman i njezina zelena haljina s dodjele Oscara 1997. godine. Nicole je svojim izdanjem proslavila Johna Galliana, odjenuvši komad iz njegove prve Haute Couture kolekcije za Dior.