Muškarci diljem svijeta morali su izabrati najprivlačnije žensko tijelo, rezultat je depresivan

Foto: Instagram

STUDIJA koja je proučavala koji je oblik ženskog tijela muškarcima najdraži pokazala je prilično depresivne rezultate. Kako piše Indy100, muškarci su mahom izabirali one oblike tijela koji sugeriraju mladost.

Muškarci iz deset zemalja dobili su zadatak poredati različite oblike tijela, od onih koji su im najprivlačniji do onih koji su im najmanje privlačni.

Najpopularnijim se pokazao oblik tijela s indeksom tjelesne mase 19, koji je donja granica zdrave težine. Sve ispod toga smatra se pothranjenošću.

Također se pokazalo da se s povećanjem indeksa tjelesne mase (BMI) privlačnost ženskog tijela kod muškaraca smanjuje.

"Fitnes se u evolucijskim terminima svodi na dvije stvari - preživljavanje i sposobnost za reprodukciju. Ono što smo željeli istražiti jest je li ideja da gledamo u nekoga i mislimo da je fizički atraktivan zapravo utemeljena na evolucijskim predodžbama o tome da su te osobe sposobne za preživljavanje i reprodukciju", rekao je voditelj istraživanja, profesor John Speakman.

"Iako većinu ljudi neće iznenaditi to što se ekstremna mršavost smatra najprivlačnijim tipom tijela jer prevladava u medijima, kulturi i modi, važno je znati da sad imamo i evolucijska shvaćanja u ovom slučaju", dodao je drugi autor studije, doktor Lobke Vaanholt.

Tim vjeruje da su muškarci izabirali tijelo s nižim indeksom tjelesne mase jer on sugerira da je riječ o tijelu djevojke u dobi između 17 i 20 godina. 

Pročitajte više