Nevjerojatno preživljavanje: Srbin i Maltežanin dva dana na litici pili mokraću i čekali pomoć

Foto: Facebook

MARKO PETRIĆ iz Srbije i Nick Johnson s Malte pronađeni su u ponedjeljak ujutro kada su, viseći s litice, dozivali upomoć u osamljenom zaljevu na Malti, piše Blic.rs. Nakon što ih je morska struja odnijela s pučine, mladići su više od dva dana proveli u špilji bez hrane i vode.
 
"Često su odlazili na te stijene biciklima, a kobnog dana ostavili su bicikle na stijenama i spustili se dolje kako bi plivali, s obzirom na to da su vrlo dobro poznavali područje. Međutim, samo nekoliko minuta nakon što su se spustili u more, shvatili su da će teško iz njega izaći jer su ih jak vjetar i morska struja počeli nositi", novinarima je rekla njihova prijateljica Francesca Vinceti koja kaže kako mladići nikako nisu mogli prići stepenicama koje se nalaze s obje strane litice.
 

"Procijenili su situaciju i shvatili da je najbolja odluka da se sklone u neku od okolnih pećina. Ni prva ni druga na koju su naišli nije bila pogodna, ali uspjeli su naći zaklon tijekom noći u trećoj te su se satima premišljali da se upuste u plivanje u uzburkanom moru", dodaje Francesca.
 
Kako kaže, kada bi se jedan od momaka odlučio upustiti u plivanje u uzburkanom moru, ovaj drugi bi ga nagovarao da to ne pokušava. Ujutro, kada se more smirilo, dečki su izašli iz pećine i počeli se penjati uz liticu.
 
Potraga za mladićima počela je kada je lokalni ribar na litici pronašao dvije vreće s odjećom, mobitelima i obućom. Kasnije je čuo glasove u blizini i vidio mladiće kako vise na litici i dozivaju u pomoć. Pozvao je policiju.
 
"Prišao sam im bliže, ali pokušavajući da im dodam svoj ručak, pao sam i polomio prst. Ti momci su nevjerojatno sretni što su preživjeli", rekao je ribar za lokalne medije.
 
Nick Johnson je nakon što je spašen na svom Facebook profilu objavio kako je sretan što je živ.
 
"Hvala vam svima, sretan sam što sam živ i što ne moram više piti urin. Ne znam što da kažem, osjećam se kao da sanjam", napisao je Nick, nakon čega su uslijedili komentari podrške. Njegova majka Kirsten danima je koristila društvene mreže kako bi tražila pomoć da se njezin sin pronađe.
.

Pročitajte više