NOVI DETALJI Vozač koji se zaletio u pizzeriju kod Pariza uzeo je veliku količinu lijekova

Screenshot: BFMTV

MUŠKARAC koji se jučer navečer u okolici Pariza zaletio automobilom u pizzeriju ubivši pritom dvanaestogodišnjakinju i ozlijedivši trinaest osoba, uzeo je prije toga veliku količinu lijekova te vlasti zasad isključuju mogućnost terorizma.

>> INCIDENT KOD PARIZA Zaletio se na terasu punu ljudi, poginulo dijete, osam ozlijeđenih

Vozač automobila potvrdio je policiji da je "uzeo veliku količinu lijekova", rekao je u utorak za AFP pravosudni izvor, dodajući da "motiv još nije utvrđen".

U zemlji koju je u zadnje dvije godine pogodio niz terorističkih napada, zamjenik državnog tužitelja Meauxa, istočno od Pariza, još je u ponedjeljak rekao da "u ovoj fazi istrage" isključuje "teroristički motiv".

Muškarac rođen 1985. zaletio se BMW-om u pizzeriju u prigradskom naselju Sept-Sorts, gdje je bio velik broj gostiju, napose na terasi.

Dvanaestogodišnja djevojčica je poginula, pet osoba - među kojima trogodišnji brat poginule - teško je ozlijeđeno, a osam lakše, rekao je ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb u priopćenju.

Vozač je u pritvoru izjavio da se "dan ranije (nedjelja) pokušao ubiti. Odlučio je ponovo pokušati na ovakav način", rekao je pravosudni izvor.

Pročitajte više