KRAJ VRUĆEG LJETA? Stiže nova velika promjena, donosimo prognozu do kraja kolovoza

Foto: Marko Mrkonjic/Pixsell, Istramet

U SLAVONIJI, Baranji i zapadnom Srijemu danas će prevladavati sunčano, s najvišom dnevnom temperaturom uglavnom između 27 i 29 stupnjeva. U središnjim krajevima temperatura će tijekom dana ponegdje dosegnuti 30 stupnjeva, pa će mjestimice biti vruće. Prevladavat će sunčano vrijeme.

I u Dalmaciji pretežno sunčano i vruće. Uz obalu ujutro mjestimice umjerena bura, danju prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura bit će između 20 i 23, u unutrašnjosti Dalmacije oko 18, a najviša dnevna od 30 do 32 stupnja.

Na južnom Jadranu također sunčano i vruće. U noći i ujutro uz obalu će puhati umjerena, na krajnjem jugu i jaka bura, a danju umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 19 do 24, a najviša dnevna između 30 i 32 stupnja.

Stiže promjena

Sljedećih dana na kopnu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku i postupno toplije, pa će u drugoj polovici tjedna posvuda biti vruće - temperature će ići do 35 Celzijevih stupnjeva. Jutra će ipak još biti razmjerno svježa. U srijedu u gorskim krajevima postoji mala mogućnost za poneki lokalni pljusak.

Na Jadranu pretežno sunčano i vruće. Sredinom tjedna uz prolazno više oblaka, postoji mala mogućnost za poneki lokalni pljusak, ponajprije u unutrašnjosti Istre. Uz obalu će u noći i ujutro puhati slaba do umjerena bura, danju vjetar s mora, zapadni i sjeverozapadni, ponegdje i jugozapadni.

Nova izražena promjena vremena uz mogućnost jačeg nevremena sve je izglednija već za vikend, kada se očekuje i osjetan pad temperatura.

Što nas čeka do kraja kolovoza?

Sudeći prema dugoročnim prognozama AccuWeathera za Hrvatsku, toplinski val koji dolazi u idućim danima ujedno će biti i posljednji ovog ljeta. Nakon jake promjene vremena koja dolazi za vikend, na kopnu se više ne očekuju temperature iznad 30 stupnjeva. Posljednji tjedan u kolovozu donosi stabilizaciju vremena, kao i prvi tjedan u rujnu.



I na obali će posljednji tjedan u kolovozu biti sunčan i topao, ali ne i vruć. Ni na jugu zemlje se ne očekuju temperature iznad 30 Celzijevih stupnjeva.



U Istri će posljednji tjedan kolovoza biti sunčan i ugodan, s temperaturama koje se neće penjati iznad 25 Celzijevih stupnjeva.



 

Pročitajte više