Zašto su se Plenković i Krstičević sastali sa šestero američkih senatora? Evo što nam je rekao premijer

Screenshot: Index

PREMIJER Andrej Plenković i ministar obrane Damir Krstičević sastali su se danas u Splitu sa šestero američkih senatora. U Hrvatskoj su republikanci Roy Blunt, John Cornyn, Thad Cochran, Susan Collins, Tom Cotton i Thom Tillis.

Sastanak je bio nepoznat većini hrvatskih medija pa smo o temi razgovora pitali premijera Plenkovića koji je večeras došao u splitski HNK pogledati zatvaranje 63. Splitskog ljeta i balet Derviš i smrt.

"Razgovarali smo o hrvatsko-američkim odnosima, sigurnosti na jugoistoku Europe. Imali smo odličan dijalog prigodom njihovog boravka u više država regije", kazao nam je premijer Plenković.

Pitali smo ga i je li bilo razgovora o nabavci vojne opreme, poput zrakoplova. Plenković kaže da se o tim stvarima ne razgovora sa senatorima.

Uz Plenkovića i Krstičevića, na sastanku su bili i načelnik Glavnog stožera general Mirko Šundov, Marija Pejčinović Burić, ministrica vanjskih poslova, veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj Julieta Valls Noyes, župan Blaženko Boban, gradonačelnik Andro Krstulović Opara, saborski zastupnici Petar Škorić i Ante Sanader te posebni savjetnik predsjednice Mate Granić. 

 

Pročitajte više