FOTO Slovak devastirao pomorsko dobro pred bivšom vilom Idore Hegel

Foto: Index

SLOVAČKI poduzetnik Ondrej Žemba, vlasnik vile u turističkom naselju nedaleko od Povlja u uvali Točinjak, prijavljen je DORH-u zbog devastacije pomorskog dobra. 

U pitanju je tunel koji je probušen kroz stijene te mul za koji Slovak veže svoju jahtu. Žembu je prijavio makarski poduzetnik Ante Čović, koji tvrdi da je Slovak zagradio i put koji vodi do njegove zemlje. Prijavio je bespravnu gradnju Općini Selca i građevinskoj inspekciji. Žali se kako je Slovak privatizirao cijelu uvalu.

Kontaktirali smo načelnika Općine Ivana Marijančića koji je Čovića izvijestio da su obavijestili i lučkog inspektora, kao i da po predmetu već radi građevinska inspekcija. "Dobro je da ste nam poslali argumentiranu prijavu jer nam je svima u interesu da se stane na kraj ovoj evidentnoj devastaciji pomorskog dobra", napisao je u odgovoru načelnik općine. 


Građevinska inspekcija već izlazila na teren zbog probijanja tunela do plaže? 

Od načelnika Marijančića doznajemo da je tunel do plaže probijen još dok je vlasnica vile bila naša poznata klizačica Idora Hegel.

"Taj procjep je napravljen prije više od pet godina, novi vlasnik kupio je kuću s tim prolazom. Mislim da je nedavno dorađen. Imam informacije da je Građevinska inspekcija po tom pitanju već izlazila na teren i da su izdali rješenje za uklanjanje. Sporan je i mul koji je nedavno dograđen. Riječ je o turističkom naselju tri kilometara od Povlja koje nema nikakvu infrastrukturu, nije dovedena ni voda, ni struja do tih kuća", kazao nam je načelnik općine. 

Županija sve proslijedila DORH-u

Cijeli slučaj predao je Odjelu za pomorstvo Županije splitsko-dalmatinske. Nedavno je dobio odgovor da su sve proslijedili DORH-u.

Sa Žembom načelnik Općine dosad nije imao kontakt. Kaže da jako malo boravi u svojoj vili. Uglavnom imaju pozitivna iskustva sa strancima koji se žele u velikom broju integrirati u zajednicu pa na razne načine pomažu. Na Slovaka prijavljenog zbog devastacije pomorskog dobra dosad nije bilo primjedbi.

Pročitajte više