OČAJNI ČAČIĆ VRAĆA SRNU "Izbornik" moli penzionera da mu spasi odlazak na SP

Foto: Nordphoto / Pixsell

ANTE ČAČIĆ uspijeva nemoguće; po imenima iznimno jaku reprezentaciju Hrvatske ne uklopiti u barem približno snažnu momčad, zatim kompromitirati već riješene kvalifikacije za SP 2018 i konačno, moljakati Darija Srnu da se vrati u reprezentaciju u 36. godini.

Legendarni kapetan otišao je u mirovinu nakon Eura prošlog ljeta kao rekorder, sa 134 utakmice za Hrvatsku (22 gola), a zbog njegovog statusa velikana "nije se smjelo" govoriti ni pisati da je u reprezentaciji igrao barem par godina predugo.
 
Sportske novosti pišu da je Čačić, pritisnut ozljedama i lošom formom niza braniča, nazvao Srnu koji već 14 godina živi u Ukrajini i još uvijek igra za Šahtar i zamolio ga da mu pomogne u rujanskim kvalifikacijskim utakmicama, 2. rujna s Kosovom na Maksimiru i u ključnoj, tri dana kasnije, protiv Turske u Eskisehiru. Prema istom izvoru, Srna ga nije odbio, nego je obećao odgovoriti za par dana.
 
Kako je Čačić došao u situaciju da "živahnog starčića" moli da mu spašava posao i opet povede reprezentaciju u veteranskim godinama?
 
Porazom kod Islanda (0:1) prije točno dva mjeseca, Hrvatska je kompromitirala do tada odličnu situaciju u kvalifikacijama i prvo mjesto u skupini. Četiri utakmice prije kraja kvalifikacija ima 13 bodova, kao i Island, dok Turska i Ukrajina imaju po 11. Hrvatskoj u iduća dva mjeseca slijede dva teška gostovanja, u rujnu kod Turske i 9. listopada u Kijevu kod Ukrajine.
 
Na SP izravno ide samo reprezentacija koja natjecanje u skupini završi na prvom mjestu. O tome zašto Hrvatskoj ne bi odgovaralo da ide u dodatne kvalifikacije s drugoplasiranima i zašto je raspored do kraja težak, detaljno smo pisali nakon poraza na Islandu:

Drugi razlog zbog kojeg Čačić poseže za čovjekom koji je u zasluženoj mirovini je situacija u obrani. Najsvestraniji braniči Ćorluka i Jedvaj ozlijeđeni su. Vrsaljko, Srnin nasljednik na desnom boku, koji pokriva i lijevi, tek se vraća nakon teške ozljede koljena. Na lijevom boku Strinić i Pivarić teško da mogu prestrašiti protivnike, ali zato se u Osijeku nametnuo Barišić. Kao što su na raspolaganju stoperi Lovren, Vida i Mitrović.
 
Zbog svega navedenog, Čačiću u ključnom dijelu kvalifikacija za SP očajnički u svlačionici i momčadi treba Srnino iskustvo. Ali, prije svega, "izborniku" nedostaje autoritet kojeg Srna ima.

Pročitajte više