Oldschool Street Race: Najbrži bolidi Balkana dolaze u Mostar

 Foto: AMK Extreme

NA pomoćnoj pisti Zračne luke Mostar ovog će vikenda snage odmjeriti najbrži bolidi regije u okviru Oldschool Streetrace oktanskog spektakla. 
 
Mostarsko izdanje streetrace utrke, u organizaciji Auto-Moto kluba Extreme, privući će više od 10.000 posjetitelja koji će svjedočiti brojnim adrenalinskim utrkama stotinjak bolida. O kalibru konkurencije najbolje govori podatak da će nastupiti više od 10 automobila u klasi 10 sekundi ili manje.
 
 
S druge strane, brojne posjetitelje će privući i tzv. "entry level" klasa 17, u kojoj mogu nastupati gotovo svi. Dovoljno je imati serijski automobil i biti spreman direktno se suočiti s rivalima. 
 
 
Oldschool utrka se boduje za Prvenstvo BiH, Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Srbije i Prvenstvo centralno-europske zone. Dodatno, organizatori će novčano nagraditi natjecatelje koji osvoje drugo i treće mjesto u svojim klasama, dok će pobjednici u klasama podijeliti sav novac od uplata. 
 
Uz središnji događaj, utrku ubrzanja, poslovično se održavaju i natjecanja u izgledu automobila (Street Style), te dB Drag natjecanje u jačini ozvučenja u automobilu. Oktanski događaj sezone upotpunit će izložba oldtimera, ali i niz pratećih događaja poput Sexy car washa i sl. 
 
 

Pročitajte više