NOVI POTRES KOD RIJEKE Bio je jačine 3,5 po Richteru: "Grunulo je kao bomba"

Foto: EMSC

NOVI potres pogodio je riječko područje. Prva procjena jačine je 3,5 po Richeru, epicentar je bio na dubini od 10 kilometra, 23 km jugoistočno od Rijeke, javlja EMSC. Prvotna procjena iznosila je 4,1 po Richteru, ali je nakon toga smanjena. Prema procjeni Seizmološke službe Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, jačina potresa iznosila je 3,2 po Richteru.

>> Slobodno nam javljajte na desk@index.hr gdje se nalazite ako ste osjetili potres. Je li se potres jako osjetio? Javite nam svoje dojmove.

Potres se osjetio na cijelom Kvarneru.

"Ne čuju se ni ptice ni zrikavci, sablasno je"


"U Kraljevici se osjetio potres, slično kao onaj jučer prijepodne. Ovakvih manjih nas nije strah, samo malo je sablasno što je tišina, ne čuju se ni ptice ni zrikavci, ništa. Kao da nije gotovo", napisala nam je čitateljica.

"Maloprije je grunulo ko bomba, sve se zatreslo u Polju kod Šila", javlja nam čitatelj. "Bilo je snažnije nego jučer", napisao nam je čitatelj iz Jadranova.

U Njivicama se, piše nam jedan čitatelj, osjetilo podrhtavanje koje je jako neugodno.

Potres se osjetio i u Kukuljanovu, piše nam čitateljica, pa dodaje: "Samo da ne bude jače i da konačno prestane".

"Potres se osjetio i u Baški na Krku. Bio je dosta jak, kao i prvi jučer", napisala nam je čitateljica.

"Ovo je sad već malo zastrašujuće"

"Javljam se iz Jadranova, ovdje je užasno, od jučer se ne prestaje tresti. Potresi su sve jači a nitko nam ništa ne govori. Ovo je strašno", piše nam čitatelj.

Čitateljica s Krka nam je napisala: "Kao i sinoć. A taman smo mislili da je gotovo. Opet nema mira danas".

"Javljam se s Kačjaka, između Jadranova i Crikvenice. Od jučer se sve trese, ljudi su u strahu. Sinoć su mnogi izašli na ulicu, noseći usnulu djecu na ramenima. Malo prije, dakle cca u 14h ponovno je snažan potres uzdrmao i ono malo vjere da se počelo smirivati", napisala nam je čitateljica.


"Potres se osjetio i u Omišlju. Trese se od jučer i cijelu noć pomalo. Malo jače pa slabije, pa opet jače. Ovo je sad već malo zastrašujuće", piše nam čitateljica.

Potres se osjetio i u uvali Scott nedaleko Kraljevice. "Od jučer konstantno osjetimo podrhtavanja", piše nam čitateljica.

Pročitajte više