INCIDENT U PARIZU Jureći autom namjerno naletio na vojnike, šest ozlijeđenih

Screenshot: BFMTV

NEPOZNATA osoba naletjela je automobilom na vojnike na sjeverozapadu Parizu, u predgrađu Levallois-Perre, i pobjegla. Šestorica su ozlijeđena, od toga dva teško. Policija traga za vozačem, prema prvim informacijama on se namjerno i velikom brzinom zaletio u vojnike koji su bili u rutinskoj kontroli.

Načelnik Levallois-Perreta dodao je da nema sumnje da se vozač BMW-a namjerno zaletio u vojnike.

Francuski mediji pišu da su ozlijeđeni vojnici koji sudjeluju u operaciji Sentinelle, odnosno vojnim pješačkim ophodnjama francuskom metropolom nakon niza terorističkih napada zadnje dvije godine.

Napad se dogodio u osam sati ujutro, a načelnik Levalloisa Patrick Balkany ne dvoji da se radilo o namjeri.

Automobil, BMW, bio je parkiran u pokrajnjoj ulici, a kada su vojnici krenuli u ophodnju, vozilo je krenulo i ubrzalo prema njima. "Sve se dogodilo vrlo brzo. Namjerno je ubrzao prema njima", rekao je Balkany.

Vojnici su hitno prevezeni u bolnicu, a dvojica su teže ozlijeđena.

"Kukavički i teroristički čin"

Napad automobilom na ophodnju francuske vojske u pariškom predgrađu Levalloisu kukavički je i teoristički čin, izjavila je ministrica obrane Florence Parly.

"Najsnažnije osuđujem ovaj kukavički čin, ali on nipošto neće smanjiti odlučnost francuskih vojnika u zaštiti zemlje", kazala je Parly.

Levallois se nalazi otprilike pet kilometara od centra Pariza.

Snage sigurnosti nerijetko su meta pojedinačnih terorističkih napada ove godine.

U travnju je ubijen policajac na Elizejskim poljanama, a istražitelji su utvrdili da su motivi bili teroristički.

Osujećeni su slični teroristički napadi na vojsku i policiju blizu Louvrea i ispred katedrale Notre Dame. Jedan je čovjek uhićen u nedjelju pošto se vitlajući nožem pokušao probiti do ulaza na Eiffelov toranj.

 

 

 

 

Pročitajte više