MODRIĆ ODJEBAO HRVATSKE NOVINARE U Skoplju su ga čekali sat vremena, a on samo prošao pored njih

Foto: Davor Javorović / Pixsell

KAPETAN reprezentacije Mamićevog i Šukerovog saveza nije imao razumijevanja za naše kolege i njegove sunarodnjake, koji su do usijanog Skoplja, i budimo realni, nebitne utakmice Reala i Manchester Uniteda za europski Superkup, potegnuli najviše kako bi za svoje čitatelje i gledatelje ušićarili koju misao ključnog igrača prvaka Europe.

Ispred stadiona Filip II. Makedonski, pored Realovog autobusa, tri nepodobna hrvatska novinara, među kojima i Indexov reporter, čekali su sat vremena nakon utakmice ukazanje Luke Modrića i par njegovih riječi. Nitko od njih nije dakako očekivao ekskluzivu, niti bi veliku zvijezdu zadržavali dulje od dvije minute. Nisu se nadali ni nekoj epohalnoj Modrićevoj rečenici ili promjeni iskaza. Samo da se zaustavi i rutinski odgovori na dva, tri kratka pitanja.
 
Ali, ništa od toga. Modrić je, za razliku od Nemanje Matića, koji je stao pred srpske novinare i strpljivo odgovarao na njihova pitanja, ignorirao molbe hrvatskih novinara za kratkim zaustavljanjem i odgovorima. Tek im je u prolazu mahnuo.
 
Vjerojatno ljut što novinari, koji hvale njegove sjajne predstave na terenima, ističu njegove sramotne igre u sudnici. Možda je ogorčen što veličamo njegove nastupe za Zidanea, a grozimo se njegovih partija pod Mamićem?
 
Je li mu zasmetalo što ga, s obzirom na ono što pokazuje u Realu nazivamo srcem i dušom najvećeg kluba na svijetu, dok ga nakon odigravanja duplih pasova na bankovnom šalteru s Obitelji, nazivamo bankomatom?
 
S obzirom da se nije udostojio zaustaviti i odgovoriti na par pitanja hrvatskih novinara, koji su do Skoplja potegnuli najviše zbog njega, možemo samo nagađati.
 
Ali zato sa sigurnošću možemo tvrditi kako se još jednom pokazalo da reprezentativci Hrvatske i igrači najvećih svjetskih klubova, bez obzira na njihovo opjevano skromno porijeklo, žive u bezobraznim visinama u koje ih je uzvisila velika slava, još veća lova i ništa manje ulizivanje podobnih i "konstruktivnih" novinara.
 
Ovaj put nastradali su oni nepodobni, koji nemaju tu sreću da Modrić samo njima od hrvatskih novina(ra) daje izjave i intervjue.
 
Modrićevo ponašanje sinoć u Skopju, posjetilo nas je na Rakitićevo prije dvije godine u Splitu, kada su prije utakmice Hrvatske i Italije, svoje dobili svi novinari. 
 
Realov hrvatski as sada im je na utakmici europskih velikana očitao bukvicu uvrijeđenom šutnjom, dok je tada Barcelonin hrvatski as jednako efektno verbalno poentirao. Na okupljanju reprezentacije Mamićevog i Šukerovog saveza, koja je konačno Split počastila gostovanjem (nije greška), Raketa je ispalio kako je nezadovoljan što mjesec dana ranije na finalu Lige prvaka u Munchenu nije bilo dovoljno hrvatskih novinara, jer da su tako iskazali "nepoštovanje prema njemu".
 
Netko će se čuditi bahatosti, bezobrazluku te potpunom nedostatak svijesti hrvatskih nogometnih zvijezda o tome odakle potječu i koji narod predstavljaju.
 
Ali, najbolji sinovi Sikirevaca i Zatona Obrovačkog i njihovi potezi i to ne na terenu, nego na parkinzima stadiona, dvoranama za novinare i sudnicama, ne mogu biti bolji reprezenti njihovog naroda i države.
 
Hrvata i Hrvatske koji će već idućeg ljeta, kada krene još jedno vatreno ludilo prije SP-a, na podsjećanje na sve bahatosti, bezobrazluke i kukavičluke hrvatskih nogometnih zvijezda, odgovoriti s "Ne sjećam se".

Pročitajte više