VIDEO, FOTO Olujno nevrijeme poharalo Istru

Foto: Dražen Suvić

SINOĆ je Istru i Kvarner poharalo jako grmljavinsko nevrijeme. Rekordne vrućine koje je donio toplinski val, a koji su Talijani nazvali "Lucifer", prekinula je hladna fronta.

Slobodno nam šaljite svoje fotografije i snimke nevremena na desk@index.hr, rado ćemo ih objaviti (svakako napomenite gdje su snimljene).



Nevrijeme je Istru pogodilo sa sjeverozapada, a olujni vjetar rušio je drveće. Osim u središnjoj Istri, srušenih stabala bilo je i na području Poreča, ali i drugdje uz zapadnu obalu Istre. 



Oluja je donijela i vrlo obilnu kišu u području Rovinja i Buzeta gdje je palo 30-ak mm kiše. Na svu sreću, tuča je izostala.



Čitateljica iz Rovinja javila nam je kako je u svega desetak minuta voda poplavila ulice, a počela je ulaziti i u trgovine.

Nevrijeme nije zaobišlo ni Pulu. Olujni oblaci zatamnili su nebo nad gradom. 

Sjeverozapadni vjetar je, piše Istramet, lokalno puhao brzinom većom od 100 km/h te je nosio kante za smeće, crijepove i lomio grane stabala.


Neke lokalne ceste na Žminjštini i Tinjanštini jedva su bile prohodne, a dio područja ostao je bez električne energije.

Olujno nevrijeme nije zaobišlo ni okolicu Rijeke. Čitateljica nam je poslala snimku munje kako udara u šumu u blizini sela Žejane kod Rijeke. 

 

Pročitajte više