TRAGEDIJA U PORTUGALU Turisti napali pilota nakon smrti osmogodišnje djevojčice: "Ubojico!"

Screenshot: YouTube
 
OČAJNI otac osmogodišnje djevojčice, koja je u srijedu poginula u nesreći u Portugalu prilikom prisilnog slijetanja aviona na plažu, optužio je za sve pilota.
 
Otac je izjavio da je pilotu zrakoplova Cessna-152 bila važnija vlastita sigurnost od života ljudi na plaži Sao Joao de Caparica te da je trebao sletjeti u more.
 
Svjedoci su za lokalnu televiziju izjavili da je avion prvo nisko preletio, a zatim i sletio na plažu u blizini Lisabona. Brojni kupači su potrčali u more kada su shvatili da avion slijeće. Neki su ispričali kako su šokirani turisti nakon nesreće napali pilota i vikali "Ubojico!".
 
"Cijeli život ću posvetiti tome da dobije zabranu letenja"
 
Otac poginule Sofije je obećao da će "cijeli život posvetiti tome da pilot Cessne dobije doživotnu zabranu letenja" te priznao da je poželio napasti pilota nakon kćerine smrti. Prekinuo je televizijski prijenos tragedije, nije se predstavio, već ispričao svoju priču te pozvao vlasti da zabrane letenje zrakoplova iznad plaža.
 
Lokalni mediji su objavili da su u avionu bili iskusni pilot i pripravnik te zbog kvara na motoru nisu uspjeli sletjeti na usamljenu plažu samo pet minuta nakon polijetanja.
 
"Rekao sam Sofiji da se sakrije iza mene i ona je brzo potrčala. Vidio sam da su druga djeca u redu, ali kada sam nju potražio, našao sam ju mrtvu. Otišao sam do pilota i rekao mi je da je izgubio kontrolu nad letjelicom. Mogao sam ga udariti, imao sam pravo na to, ali nisam to učinio", izjavio je otac. 

Pročitajte više