UVODE SE SEZONSKE LINIJE Let od Maribora do Splita 39 eura, a do Dubrovnika 49 eura

Screenshot: flyvlm.com

VLM Airlines, zrakoplovna tvrtka u vlasništvu SHS Aviation, priopćila je danas kako je uspostavila  dvije redovite, sezonske linije s aerodroma u Mariboru (Slovenija) do dvije destinacije na Jadranskoj obali - Split i Dubrovnik (Hrvatska).

VLM Airlines će održavati ove linije tijekom kolovoza, svakog utorka, turboelisnim zrakoplovom Fokker 50. Karte za ove letove su već u prodaji po cijeni od 39 eura na liniji Maribor - Split i 49 eura na liniji Maribor - Dubrovnik. Cijena za jedan smjer sa uključenim pristojbama i obaveznim doplatama. U priopćenju navode i kako je parking na aerodromu Edvard Rusjan u Mariboru je besplatan.

Nove linije između Maribora i Splita i Maribora i Dubrovnika će biti uspostavljene 8. kolovoza, a letovi će se obavljati do 29. kolovoza.

Kako navode u priopćenju, osim redovitih letova iz Maribora do Splita i Dubrovnika, VLM Airlines obavlja i sezonske letove iz Italije (Ankona, Bari i Salerno) do Hrvatske (Brač, Split i Zadar), Grčke (Krf, Preveza i Zakintos) i Crne Gore (Podgorica i Tivat).

Tko je aviokompanija VLM Airlines?

Belgijska tvrtka SHS Antwerp Aviation N.V. i slovenska zrakoplovna tvrtka VLM Airlines d.d. su pokrenule zračni promet pod brendom "VLM Airlines". Obje tvrtke su u vlasništvu nizozemske tvrtke SHS Aviation B.V. VLM Airlines posjeduje flotu od 6 zrakoplova Fokker 50. Svaki zrakoplov može prevesti 50 putnika. Ovog ljeta će VLM Airlines održavati 15 linija, povezujući 11 destinacija u pet zemalja. U ovom trenutku VLM Airlines zapošljava 55 zrakoplovnih profesionalaca.

SHS Antwerp Aviation je nasljednik VLM Airlines N.V. koja je ugašena 22. lipnja 2016. U rujnu 2016. SHS Aviation je preuzeo preostali avion i imovinu VLM Airlines N.V.

SHS Aviation B.V. (registrovana u Holandiji) razvila je poslovanje u oblasti zračnog prometa (i kao zračna tvrtka, ali i kao tvrtka koja obavlja aerodromske djelatnosti). Tvrtka je u vlasništvu holandskih (60%) i kanadskih (40%) investitora. SHS Aviation B.V. posjeduje dvije kćerke tvrtke: SHS Antwerp Aviation N.V. i slovensku tvrtku SHS Aviation d.o.o. (koja je također i vlasnik tvrtke Aerodrom Maribor d.o.o)
 

Pročitajte više