HDZ SE RUGA TUĐMANOVOM UZORU Objavili trash sliku Tita kao vampira

Foto: Wikipedija/HDZ Zagreb

SLUŽBENA Facebook stranica zagrebačkog HDZ-a objavila je bizarnu fotografija Josipa Broza Tita.

Na njoj je prikazan raščupani Tito s vampirskim očnjacima, velikom zvijezdom petokrakom na čelu te okićen ogrlicom od lubanja.

Uz fotografiju nalazi se i opis:

"S četiri glasa "za" i jednim glasom "protiv" Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine prihvatio je u petak na svojoj prvoj sjednici prijedlog o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske, te ga uputio na sjednicu Gradske skupštine na kojoj će gradski zastupnici o tome donijeti konačnu odluku", piše u objavi.

Desničarska hrabrost i promišljenost


Imajući na umu poznatu desničarsku hrabrost i promišljenost, skrinšotali smo ovu objavu, u slučaju da im naknadno padne na pamet da je obrišu.

To su i učinili. Nedugo nakon objave, vampirskog Tita više nije bilo na službenim stranicama HDZ Zagreba. Srećom, Index poznaje način na koji funkcionira mozak prosječnog HDZ-ovca.



Sveopći trash

Na stranu sveopći trash iza cijele objave, navikli smo već na neukus iz redova HDZ-a, posebno iz lokalnih podružnica. Zanemarimo dakle, vizualni i estetski aspekt objave. Osvrnimo se malo na uznemirujuću glupost ove objave s obzirom na činjenicu od koga dolazi.

Sad, nakon što je ekstremna desnica uz pomoć Milana Bandića uspjela u namjeri promjene imena Trga maršala Tita, zgodno je podsjetiti se što je o Titu govorio prvi hrvatski predsjednik.

Titov general i osnivač HDZ-a

Pod prvog hrvatskog predsjednika, mislimo, naravno, na FranjuTuđmana, osnivača HDZ-a. Istog HDZ-a koji lijepi djetinjaste fotomontaže prikladnije smeću onkraj ekstremno desničarskog političkog spektra, nego vladajućoj i najvećoj stranci u Hrvatskoj.

Nije tajna da se desnica, i ona ekstremna i ona nešto manje ekstremna, uredno poziva na Franju Tuđmana kao najvećeg državnika u povijesti moderne Hrvatske. Za HDZ, Tuđman je maltene božanstvo. Za promjenu imena Trga maršala Tita u Zagrebu glasao je baš taj HDZ, čiji je predsjednik Andrej Plenković nedavno najavio kako će se stranku vratiti onoj politici koju je zastupao Franjo Tuđman.

Međutim, Tuđman je bio član Titove vojske. Pogledajte, recimo ovu fotografiju HDZ-ovog Yode iz vremena dok je poslušno upijao svaku Titovu zapovijed. I on ima sličnu petokraku kao one na slici kojom su nakitili Tita.



Podsjetimo se još malo što je o Titu govorio osnivač i neupitni uzor stranke koja se voli tako urnebesno šaliti na Facebooku.

"Jedan od najvećih državnika Europe"


"Tito je bez dvojbe bio jedan od najvećih državnika Europe razdoblja Drugog svjetskog rata. Bio je komunist, marksist, ali je bio veoma pragmatičan političar i želio je ostvariti ravnopravnost hrvatskog naroda u sklopu Jugoslavije, a želio je isto tako da i ta Jugoslavija, ta njegova socijalistička Jugoslavija, bude ravnopravna u odnosu na Sovjetski savez odnosno na Staljina. Zasluge Tita su, što se hrvatskog naroda tiče, u tome što je on s antifašističkim pokretom doveo hrvatski narod na stranu pobjedničkih, demokratskih sila, antifašističke koalicije, što je omogućilo da se stvori federalna država Hrvatska i po Ustavu, od prvog Ustava 1945 do Ustava iz 1974., što je omogućilo da imamo i pravne osnove za samoodređenje i proglašenje samostalne Hrvatske. To su mu zasluge što se tiče što se tiče unutarnje politike. Zasluge u međunarodnoj politici su u tome da je pružio takav otpor Staljinu kad su zapadne sile bile bile gotovo bespomoćne u odnosu na taj komunistički blok, sovjetski blok, a i u odnosu na širenje komunizma u čitavome svijetu", rekao je Tuđman 1997. godine.

Pročitajte više