TONKOVI PRIJATELJI POSLALI PORUKU POLICIJI "ACAB. Vjerujemo u milicijska izvješća"

Foto, video: Index

NA MJESTU uhićenja 24-godišnjeg Tonka Vilibića koji je umro tijekom policijske intervencije osvanula su jutros dva grafita s uvredljivim porukama policiji. Upaljena su i dva lampiona te ostavljena poruka: "Vjerujemo u jednoroge, zmajeve, milicijska izvješća. ACAB".


Policijska vozila non stop prolaze tuda, a jedno se vozilo i zaustavilo na platou preko puta. Stajalo je tamo nekih pet-šest minuta, ali se onda odvezlo dalje.

Na gornjem zidiću napisano je: "Gotova je Ultra, no ´ko nas to truje, jer izgorilo je sve.... Dok treći policijski službenik ne postoji, zar ne!?"

"Iz udobnih fotelja zbog punog šupka eura radite spinove, majku vam jebemo četničku jer ubijate hrvatske sinove. ACAB. T.V. (24) R.I.P.", piše na donjem zidiću.

"Policajci nisu krivi"

To je očito reakcija na jučerašnje policijsko priopćenje u kojemu stoji da stručni tim Ravnateljstva policije nije pronašao greške u postupanju policajaca koji su privodili 24-godišnjeg Splićanina Tonka Vilibića.

"Policajci su postupili profesionalno. Stajali su kraj trgovine i opservirali. Primijetili su dvojicu mladića koji su se okrenuli kada su spazili policajce. Krenuli su za njima. Mladići su se tada razdvojili i dali u bijeg. Kod prvog mladića nije pronađeno ništa, a drugi je bježao i pao sa zidića na pločnik. Vezali su ga i podigli, a onda je malaksao i poplavio. Jedan policajac mu je pokušao pomoći, a drugi je zvao Hitnu pomoć", kazao je Indexu jučer glavni ravnatelj policije Marko Srdarević, dodajući da policajci nisu znali zašto mladići bježe te da su stvarno pokušali pomoći. "Potreseni su događajem i vrlo im je teško", kazao nam je glavni ravnatelj policije.


Policija će o svemu izvijestiti Državno odvjetništvo koje može zatražiti dodatne provjere.

Obdukcija je pokazala da se Vilibić ugušio jer mu je u dušniku zapeo paketić sa 6 grama marihuane. Ogrebotine na koljenima i laktovima zadobio je tijekom pada sa zidića i prilikom vezivanja, kazao nam je glavni ravnatelj policije. No, svjedoci tvrde kako su policajci bacili Tonka sa zidića i pretukli ga.

>> DOZNAJEMO 24-godišnjak se ugušio sa 6 grama marihuane, traje istraga oko policijskog postupanja

>> PRIČALI SMO S PRIJATELJIMA Tko je bio mladić koji se ugušio vrećicom marihuane?

>> POGLEDAJTE PRIVOĐENJE MLADIĆA KOJI JE ZATIM UMRO Svjedok tvrdi da su ga policajci udarali i bacili sa zida

 

Pročitajte više