VIDEO Slovenski vatrogasac odmarao u Tisnom pa digao Slovence na noge, donirali opremu našim herojima

Foto: video: Hrvoje Jelavić/Pixsell

VATROGASCI iz Tisnog danas su dobili donaciju iz Slovenije. Sve što im je stiglo, uključujući vrijednu opremu i napitke, došlo je u dva kombija s prikolicama, s teretom težine oko dvije tone. Saznali smo o čemu se radi i kako je došlo do toga.

18 vatrogasnih društava doniralo hrvatskim vatrogascima

Kako je za Index objasnio Tome Belakušić, zapovjednik DVD-a Tisno, prije tri dana, dok je sve gorjelo, primio je telefonski poziv kolege iz Slovenije. "Predsjednik vatrogasaca iz slovenskog mjesta Radovljica bio je u Tisnom kao turist. Nazvao me i rekao da ima svoju opremu i da želi pomoći gasiti. Ja sam mu se zahvalio, ali smo ga ostavili u pričuvi. Sutradan smo išli na kavu, a on je pitao kako može pomoći. Objasnio sam mu cijelu situaciju, a on mi je rekao - dečki će sad spremiti opremu i sutra ujutro će krenuti iz Slovenije", govori za Index Belakušić.


"Nevjerojatno! U tri dana dogodilo se sljedeće - prvi dan smo se čuli, drugi dan upoznali, a treći dan je oprema stigla kod nas", još uvijek ne može vjerovati Belakušić koji navodi da je 18 vatrogasnih društava iz Slovenije na popisu donatora.

"I Crveni križ Radovljica nam je pomogao, neki slovenski restorani i mještani", dodaje Belakušić ponavljajući kako je za sve najviše zaslužan Igor Marijan, predsjednik vatrogasnog društva Radovljica.

Stigle kacige, čizme, flasteri, zavoji....

Pitali smo Belakušića što su sve dobili i što im znači ta oprema.

"Tu su motorna pila, 100 komada vatrogasnih cijevi, obuća za prilaz vatri u građevinama, obuća za prilaz vatri u šumskim područjima, kacige, čizme, tona svakakvih napitaka, flasteri, zavoji.... Mi, DVD Tisno, tu opremu ćemo podijeliti s drugim DVD-ima iz Murtera, Pirovca, a vidjet ćemo i kome je još iz županije što potrebno", rekao nam je zapovjednik vatrogasaca koji se u razgovoru više puta zahvalio slovenskim kolegama. "Izuzetno sam zadovoljan ovime što smo dobili i ujedno sam zahvalan na tome", zaključio je.

Pročitajte više