Jacques podivljao na Kolindu i Plenkovića: "Nevjerojatna bahatost bez pokrića! Sramota!"

Foto: Facebook

VATRENA stihija koja je prije dva dana došla i do istočnih dijelova Splita, nakon što je poharala dobar dio Dalmacije, uznemirila je i Jacquesa Houdeka. Nakon požara, još više ga je razljutila potpuno promašena reakcija onih koji bi se trebali brinuti za državu, hrvatskih vlasti.

Iako je nekad pjevao da HDZ zna, danas toj HDZ-ovoj vlasti poručuje da ih treba biti sram.

Njegov status donosimo u cijelosti.

"Volim Hrvatsku. ZEMLJU Hrvatsku. Da se savršeno razumijemo.
DRŽAVU Hrvatsku i sve "ovlaštene" da našom zemljom raspolažu ne volim. Svi su isti - stari, novi...
Država slučaj. Ništa ovdje nije i ne funkcionira kako treba. Na svakom koraku neprofesionalizam i nerad.

Mi nikada nismo spremni ni za kakvu brzu reakciju, intervenciju, akciju...

Nema tu razlike - pao snijeg zimi ili buknuo požar ljeti - sve je to uvijek veliko iznenađenje i svi se čudom čude. Nama uvijek fali opreme i vozila, pa ljudi se golih ruku idu boriti s raznim katastrofama, riskirajući živote daleko više no što bi to realno bilo potrebno da imamo, kao prava država, sve ono neophodno za funkcioniranje u takvim strašnim situacijama. Nema tu strategije niti protokola, nitko ne zna preuzeti odgovornost pa se svaki put iznova dogodi da nastane pomutnja, panika, a rezultat toga je naravno katastrofa.

Evo, sada danima slušamo razna svjedočanstva ljudi, koji su izgubili svoje domove, kako su golim rukama gasili požare; vatrogasaca koji se kunu da je ovo bilo jedno od njihovih najgorih iskustava unatoč smiješnim konstrukcijama vladajućih da stihije ustvari nije ni bilo i sličnih gluposti...

Iznova se, svake godine, dešava da nam naša obala, naše najveće blago GORI, a da nemamo dosta kanadera, suvremeno opremljenih vatrogasnih postrojbi... SRAMOTA!!! Bitno da se vozni parkovi vladajućih obnavljaju redovito, kako bi nam oni sigurno putovali zemljom da se 'poslikaju' na dužnosti...

Nevjerojatna bahatost bez pokrića kojom raspolažu naši "odabrani" uvijek je na visini, spreman odgovor uvijek imaju, čak i kad ih narod pita - nije li vas sram? Ne, nije ih sram... Da ih je sram, odstupili bi trenutno sa svojih pozicija. To bi jedino od njih bilo čestito, nakon svih propusta koje su na štetu hrvatskoga naroda činili i na žalost još uvijek čine.

Bože, čuvaj Hrvatsku, naše domove, našu djecu i sve naše hrabre heroje koji su uvijek tu za Hrvatsku!", napisao je. 

Pročitajte više