U sukobu navijača u Mostaru ozlijeđena trojica Škota

Foto: 123rf

DESETAK huligana, za kojima traga policija napala je sinoć kamenjem, bocama i bakljama u starom dijelu grada Mostara skupinu navijača škotskog nogometnog prvoligaša Aberdeena od kojih su trojica zadobila tjelesne ozljede, potvrdili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

"Skupina od desetak mladića bez ikakvih navijačkih obilježja kamenjem, bakljama i bocama napali su goste, navijače FC Aberdeena u ugostiteljskom objektu Black Dodge Pub u starom dijelu grada u Onešćukovoj ulici", rekao je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Marić je pojasnio kako su trojica navijača, državljana Velike Britanije, zatražila liječničku pomoć zbog posjekotina u predjelu glave, ekstremiteta i tijela.

Sukob navijača Veleža i Aberdeena

Nakon napada, huligani su pobjegli s mjesta incidenta.

"Za nas su to huligani za kojima mi tragamo", naveo je Marić.

Navijači Aberdeena doputovali su u Mostar kako bi bodrili svoju momčad u uzvratnom susretu 2. pretkola Europske lige protiv momčadi Širokog Brijega na stadionu Pecara koji je na rasporedu od 20.45 sati.

Mediji u Mostaru objavili su i fotografije s društvenih mreža na kojima su ozljeđeni navijači Aberdeena, a za ovaj incident se optužuju navijači mostarskog Veleža.

Pročitajte više