JANICA SE POKLONILA HRABROJ TORCIDI "Hvala vam na plemenitosti"

Screenshot: Twitter

MJESEC dana nakon što su je navijači Hajduka okružili na trajektu za Brač i vrijeđali pjesmom, što se nastavilo i po dolasku na otok, te nakon što su par dana poslije istu rugalicu "HNS-om, HNS-om mutna voda teče, evo Jane, evo Jane, s Mamićem se šeće. Oj Jano, oj Janice, puši kurac, snježna kraljice" pjevali na Maksimiru na utakmici protiv Lokomotive, Janica Kostelić zakopala je sjekiru s njima.

Razlog za to je što je državna tajnica za sport, poput mnogih u državi, oduševljena akcijom pripadnika Torcide. Oni su se jučer, kada se katastrofalni požar iz omiškog zaleđa proširio sve do Splita, u velikom broju i u rekordno kratkom roku od prozivke i naredbe putem društvenih mreža okupili i odmah zaputili na požarište.
 
Prema svjedočenju stanovnika Kile, upravo su navijači Hajduka dali ključan doprinos uspješnoj obrani tog splitskog kvarta od požara, konkretno trafostanice koja se tamo nalazi.

Bad Blue Boys su također poručili da kreću prema Dalmaciji kako bi pomogli u obrani i spašavanju od nezapamćene vatrene pošasti koja je poharala cijeli kraj između Omiša i Splita, pa je Janica, dirnuta akcijom navijača, na Twitteru podijelila Indexov tekst o masovnoj navijačkoj mobilizaciji za gašenje požara i poručila: 
Osim navedenih skupina, prema požaru koji guta Dalmaciju krenule su i ostale:

Podsjećamo, 10. lipnja Janica Kostelić je na Brač putovala zbog finala teniskog turnira u Bolu i to trajektom od Splita za Supetar. Tamo je bila s još dvije 40-godišnje žene. 
 
Na brodu je skupina mladića, navijača Hajduka (koji su na otok išli na malonogometni turnir) među kojima je najstariji imao 27 godina, a dvojica najmlađih nepunih 18, okružila vozilo u kojemu su bile te su državnu tajnicu za sport verbalno napadali i vulgarno vrijeđali, a kada su u luci u Supetru izišli s trajekta, skupina mladića na obali je nastavila s vrijeđanjem. Dio građana koji se ondje našao, a bilo je i stranih turista, uključio je kamere svojih mobilnih aparata, te ih nedugo nakon toga objavio na internetu, što je policiji pomoglo da otkriju počinitelje verbalnih napada.
 
Po dolasku u Supetar državna tajnica Janica Kostelić verbalne napade prijavila je policiji. Do 22 sata uhićena su petorica osumnjičenih, dva sata kasnije još jedan, a do jutra je policija privela preostalu šestoricu. Kostelić je nakon incidenta napustila Brač i vratila se u Zagreb. Medijima je po povratku u Zagreb izjavila da se na Braču nije osjećala sigurno.
 
Zbog verbalnih uvreda i prozivanja državne tajnice, sedmorici mladića određen je petodnevni pritvor. Za trojicu je sud odustao od progona, dvojicu maloljetnika je pustio na slobodu. Policija je, što je neuobičajeno u postupcima koji se vode zbog kršenja javnog reda i mira, tražila isključivo zatvorske kazne. 

Pročitajte više