NOVI POŽAR Izgorjela zgrada u Londonu, čak 181 neboder ne ispunjava sigurnosne uvjete

Foto: Twitter
 
U ISTOČNOM Londonu u nedjelju je izbio još jedan veliki požar u okrugu Bow. Izgorjela je zgrada na gradilištu multimilijunskog kompleksa u blizini Regent's Canala.
 
Na mjesto incidenta stiglo je 80 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila. Vatra je progutala četvrti kat i krov zgrade u kojoj su se stanovi trebali prodavati za oko 1 milijun funti. Područje je evakuirano i okolne ceste su zatvorene, a iz policije su javili da nema ozlijeđenih.
 
Stanovnici okolnog područja objavili su na društvenim mrežama bijesne poruke: "Ovo je samo 5 minuta od našeg naselja. Kada će vlasti početi ozbiljno shvaćati rizik od požara?"
 
Britanska vlada je u nedjelju priopćila da čak 181 stambeni neboder diljem Velike Britanije nije prošao sigurnosne provjere provedene nakon požara u Londonu, u kojemu je prošli mjesec živote izgubilo najmanje 80 osoba.
 
Dužnosnici provode testiranja usklađenosti s protupožarnim normama na 600-tinjak visokih zgrada diljem zemlje nakon požara u kojemu je 14. lipnja izgorio neboder Grenfell Tower. Britanske vlasti ističu da fasadne obloge 181 stambenog nebodera u 51 okrugu ne ispunjavaju sigurnosne norme.
 
Masovna operacija provjere usklađenosti s protupožarnim normama nebodera pokrenuta je nakon što je utvrđeno da je fasadna obloga zgrade Grenfell pomogla u širenju požara. 

Pročitajte više