DESET GODINA NAKON NESREĆE Podignuta optužnica protiv sumnjivca za ubojstvo sestara Filipović

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

DESET godina nakon nesreće u kojoj su preminule sestre Gordana i Višnja Filipović, DORH je objavio kako je podignuo optužnicu protiv 47-godišnjaka kojeg sumnjiče da je skrivio nesreću.

Podsjetimo, na samu godišnjicu pogibije sestara Filipović, 15. prosinca prošle godine u Čavlima kod Rijeke uhićen je Robert Žaja, navodni krivac za tu tragediju.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog  državljanina (1970.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće iz čl. 272. st. 1. i 3. Kaznenog zakona/97, stoji na stranicama DORH-a.

Sestre poginule, suputnici lakše ozlijeđeni

Optužnicom se okrivljenika tereti da je u večernjim satima 15. prosinca 2006. upravljao osobnim vozilom Renault Clio autocestom A6, na Čavlima, protivno odredbi članka 49. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno kretao se autocestom u zabranjenom smjeru pristajući da time ugrozi sigurnost drugih sudionika u prometu.

Takvom vožnjom je dolaskom kod kilometarske oznake 76+600 naišao na osobno vozilo marke Toyota Yaris kojim je iz dozvoljenog pravca upravljala tada 22-godišnja hrvatska državljanka, koja je izbjegavajući izravan sudar s njegovim vozilom naglo skrenula udesno, uslijed čega je vozilom udarila u ivičnjak pa se automobil više puta prevrnuo od udara.

Vozačica i njezina tada 18-godišnja sestra smrtno su stradale, dok su trojica suputnika u istom vozilu zadobili lake tjelesne ozlijede.

Pročitajte više