Časna Josipa otkrila kako je izgubila 70 kila: "Bog mi je pomogao da spoznam svoju ženstvenost"

Screenshot: Facebook

KAD se govori o poremećajima u prehrani, sigurno bi časna sestra bila zadnja osoba za koju biste pomislili da je voljna podijeliti s drugima jedno takvo iskustvo.

No, časna sestra Josipa Otahal je s mladima odlučila podijeliti priču kako je u samo deset mjeseci uspjela skinuti čak sedamdeset kilograma.

"Sigurno se pitate zašto kad govorimo o tijelu i odnosu prema tijelu ispred vas stoji časna sestra. Izazivam vas, prije svega, ispred sebe pogledajte ženu. Ženu koja je možda odgovorila na božji poziv, ali ženu od krvi i mesa koja ima emocije, koja teži ispuniti svrhu svog života", započela je sestra Josipa.

Snimku njenog govora podijelila je Facebook stranica Hrvatsko nadzemlje, a do sad je zaradila 16 tisuća pregleda. 

U svom je govoru istaknula kako je shvatila da mora postati najbolja verzija same sebe, kako duhom, tako i tijelom.

Objasnila je da je u jednom trenutku došla do težine od 162 kilograma na svoju visinu od 172 centimetara, a do toga je došlo jer je imala problema s prejedanjem za što kaže da je posljedica emotivne gladi.

"Želite moj recept? Evo vam ga", rekla je i navela četiri stvari koje su joj pomogle da ustraje u svojoj odluci.

Prvo je susret u istini sa samim sobom, odnosno priznavanje i suočavanje s pravim problemom, cjelovito pristupanje problemu sa svih aspekata čovjekova bića, savjetovanje s kompetentnim ljudima i "akcija- znoj, muka i plač".

Sestra Josipa kaže da je fizički dio za nju bio najlakši, smatra da joj je u njenoj borbi najviše pomogao Bog. Shvatila je da joj je bog dao život, a ona svojom nebrigom srlja u smrt.

"Iznijela sam pred Gospodina svoje probleme, strahove, traume. On mi je pomogao da pojmim vlastito tijelo i svoju ženstvenost, on mi je pomogao da ozdravim", zaključila je.

Pročitajte više