NINA KULUZ ZA INDEX "Poslao mi je poruku: Izgubila si, raspizdila si mnoge utjecajne ljude"

Foto: Index

SPLIĆANKA Nina Kuluz razmijenila je danas nekoliko poruka sa Alessandrom Avenatijem, ocem 7-godišnjeg Cesarea. 

>>ŠTO JE ISTINA? Oglasio se Cesareov otac

>>Hrvatska rulja protiv talijanske rulje, kao da je Cesare nogometna lopta

>>Nina Kuluz: Cesareu je bilo veliko olakšanje kad je shvatio da nitko neće doći po njega

"Poslao mi je poruku: "Misliš da si pobijedila? Izgubila si, raspizdila si mnoge utjecajne ljude." Ja sam mu odgovorila: "Dragi Alessandro, molim te da prestaneš tako gledati na stvari. Stavi interese našeg djeteta ispred svojih. Počni biti otac." Poručila sam mu da ne radi mentalno nasilje nad našim sinom", kazala nam je Kuluz.

Poruka koju je dobila od svog bivšeg partnera ne čini joj se nimalo bezazlena.

"Tko može čitati između redaka, može vidjeti da on meni prijeti. Vidjela sam njegove objave danas. Svakome je jasno da on ima problema. Cijelo vrijeme dok iznosi laži o meni, on zapravo govori o sebi", smatra Kuluz. Kaže da je Alessandro tražio da se vrati u Italiju i da pred sudom traži oprost. Poručio je da će u tom slučaju sudac biti blag.

"Moje dijete neće biti predmet iživljavanja, niti hrpa papira koje će netko rješavati"

Nina Kuluz smatra da je ovrha koja se poduzima temeljem presude talijanskih i hrvatskih sudova po kojima Cesare treba otići živjeti s ocem u Italiju, zapravo zakonski određeno zlostavljanje djeteta.

"Sudac se oslanja na mišljenje vještaka, a oni su rekli da dijete ne treba odvajati od majke. Sudac je to ignorirao, što sam trebala napraviti? Moje dijete neće biti predmet iživljavanja, niti hrpa papira koje će netko rješavati. Cesare zaslužuje maksimalnu pažnju, ne smije izgubiti iz vida dobrobit djeteta, što je dosad bilo ignorirano, a ja želim da se to ispravi. Lako je sada pričati. Ja sam željela spasiti obitelj i sve sam učinila da to napravim. U Hrvatsku sam došla kući kod roditelja da zaštitim Cesarea, mislila sam da će Alessandro shvatiti da nas uništava", kaže Kuluz. 

"On ne želi priznati da ima problem. Iskoristio je moj očajnički potez i krenuo u napad. Više nisam mogla šutjeti", kaže Nina Kuluz. 

"Razlog odgode ovrhe žalostan je i tragičan, netko se olako poigrava s našim životima"

Sa strepnjom gleda u budućnost. 

"Jako me strah, olakšavajuće je to što je 27. lipnja prošao i moje se dijete igra vani s prijateljima, ali ništa zapravo nije napravljeno. Razlog koji sud navodi kao odgodu ovrhe je žalostan i tragičan, kao da se netko olako poigrava s našim životima. Naveli su da je razlog taj što vicekonzulica Republike Italije nije sudski prevoditelj za talijanski, a bila je na sudskim ročištima i na susretima s Alessandrom. Strah me je da su izmislili razlog za odgodu i da je to bilo smišljeno kako bi sud u tajnosti proveo ovrhu. Zato su i naveli da je na prosvjedu bilo četiri do pet tisuća ljudi, što ne odgovara istini. Ne žele priznati da griješe i da su povrijeđena prava djeteta i konvencije za zaštitu djeteta. Netko ne želi zaštiti moje dijete", zaključila je Nina Kuluz.  

 

Pročitajte više