UHIĆENI ZBOG NAMJEŠTANJA "Brodski Mamić" tvrdi da su suci djelovali samostalno

Foto: Hina, NK Marsonia

NOVA afera trese hrvatski nogomet. U akciji USKOK-a, kodnog naziva "Močvara", privedene su 22 osobe među kojima i desetak nogometnih sudaca, djelatnika nogometnih klubova i Brodsko-posavskog županijskog nogometnog saveza.

Nakon što je Uskok pokrenuo novu fazu čišćenja hrvatskog nogometa od kriminala, Hrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem, a ubrzo se javio i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije Dubravko Galović.

 

 
"Za sve informacije, vezano za ova događanja, doznao sam iz medija. Privedeni su navodno zbog narušavanja regularnosti organiziranja nogometnih utakmica, odnosno davanja i primanja mita i utjecanja na konačne ishode rezultata," kazao je Galović dodavši: "Županijski savez pozdravlja i podržava sve aktivnosti institucija koje sprječavaju i suzbijaju ovakve anomalije u nogometu, te posebno onih koji utječu na integritet nogometa uopće."

Podsjetimo, USKOK sumnja da su suci sudili u korist klubova za što su dobivali od 400 do 3000 kuna po utakmici, a novac je, sumnja se, primao i povjerenik za suđenje.

Galović je naglasio da su sudačke stručne komisije samostalne u svom radu.

"One određuju svoje povjerenike, koji jednako tako određuju svoje suce koji sudjeluju u organizaciji nogometnih utakmica, Još jednom naglašavam, apsolutno su jedan samostalan čimbenik u ovom sustavu," rekao  je Galović.

U javnosti poznat i kao "Brodski Mamić", lokalni HDZ-ov moćnik je na čelu ŽNS-a još od vremena Vlatka Markovića, a i danas je u uskom krugu Šukerovih saveznika u HNS-u. Proteklih je godina u medijima najčešće bio zbog svog temperamenta, dvaput zato što je fizički napadao suce tijekom ili nakon utakmica, a jednom zbog navodnih prijetnji novinarki.
 

 

Pročitajte više