HNS se oglasio o uhićenjima nogometnih sudaca

Foto: Hina

HRVATSKI nogometni savez oglasio se povodom jučerašnjih uhićenja u Brodsko-posavskoj županiji, gdje je zbog sumnje u primanje i davanje mita za pristrano suđenje utakmica privedena 21 osoba.

Među uhićenima i jedan povjerenik za suđenje te desetak nogometnih sudaca koji su u zamjenu za naknade od 400-3000 kuna sudili u korist pojedinih klubova.

"Hrvatski nogometni savez podržava sve aktivnosti koje su usmjerene na ispravljanje nepravilnosti u nogometu, a posebno ovakve koje narušavaju integritet nogometa i štete njegovom ugledu.

Smatramo da je bitno sačuvati regularnost i pravilno odvijanje nogometnog natjecanja te zaštititi nogomet od bilo kojeg oblika zlouporabe pa će Hrvatski nogometni savez, ako se utvrdi da su pojedine osobe sudjelovale u neregularnosti natjecanja, provesti disciplinske postupke protiv istih i izreći odgovarajuće sankcije.

Hrvatski nogometni savez će pažljivo pratiti daljnji tijek događaja, ali u svakom slučaju, uvažavajući presumpciju nevinosti, pričekati s konačnim sudom o navedenom događaju do okončanja postupka pred svim nadležnim tijelima Republike Hrvatske", stoji u priopćenju HNS-a u kojem i danas sjede osobe koje su povezivane s namještanjem utakmica i financijskim kriminalom u hrvatskom nogometu.

 

 

Pročitajte više