BURNO U SABORU Jandroković Bulju: Vi ste svoj primitivizam pokazali puno puta, pa i danas

Screenshot:Patrik Macek/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković danas u saboru predstavlja zaključke sa sjednice Europskog vijeća.


Premijer je podsjetio kako je Europsko vijeće potvrdilo izlazak Hrvatske iz procedure prekomjernog deficita, a komentirao je i arbitražu sa Slovenijom.

"Moramo nastaviti razgovor sa Slovenijom, neovisno o arbitraži", poručio je Plenković.

MOST-ovci postavljali pitanja Plenkoviću

Nakon njegova izlaganja uslijedila su pitanja zastupnika te su tako MOST-ovci Miro Bulj i Nikola Grmoja pitali Plenkovića o proglašenju teritorijalnog pojasa i optičkoj mreži, o čemu su s HDZ-om pregovarali i kada su pregovarali o vladi.

"Što se tiče pregovora HDZ-a i MOST-a ja sam rekao da ste imali sedam jamstava, a jedno od njih je bilo da ste garnirali da se razumijete u vanjsku politiku", poručio je Plenković i rekao kako dobro pamti sve teške situacije koje je Hrvatska imala.

"Sjećate li se možda tko je 16. siječnja 1992. posjetio Hrvatsku", upiato je premijer Grmoju i dodao kako se radilo o važnom posjetu kojeg se Bulj možda i sjeća, ali Grmoja ne.

"To je važan posjet talijanskog predsjednika Cossiga, koji nije bio slučajan, odredio je stav Hrvatske prema proglašenju, podsjetio je Plenković.

Bulj i Grmoja uvrijeđeni napustili sabornicu


Grmoja i Bulj su tada zaključili kako Plenković nije odgovorio niti na jedno njihovo pitanje ali kako je izvrijeđao MOST.

"Istina i pitanja ga bole", poručio je Bulj koji je ustrajao na uvredi što predsjednik Sabora Gordan Jandroković nikako nije priznavao.

Bulj je tada zatražio povredu poslovnika, koju mu je Gordan Jandroković odbio.

"Vi ste svoj primitivizam pokazali već puno puta, a pokazujete ga i danas", poručio mu je Jandroković i dodao kako može zatražiti mišljenje Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, ako se ne slaže s njim.

Potom se u raspravu uključio u zastupnik Pernar koji je zatražio stanku u trajanju od deset minuta zbog zloupotrebe kaznenog djela verbalnog delikta, što je Jandroković odobrio.

Pernar komentirao Facebook uhićenja i MOST

Nakon stanke, zastupnici MOST-a više nisu bili u sabornici, što je prokomentirao i zastupnik Pernar koji se osvrnuo na uhićenja zbog komentara na Facebooku.

"Ispada kako da se uvrede upućuju samo zastupnicima HDZ-a, ali siguran sam da, primjerice, i gospodin Pupovac prima puno uvreda. I ja sam bio u takvoj situaciji", poručio je i dodao kako MOST mijenja svoju politiku ovisno o tome je li u oporbi ili na vladi.

"Kada sam ja kritizirao vladu dok je MOST bio u njoj i dok je gospodin Petrov bio predsjednik sabora, on bi mi oduzeo riječ, a sada se bune i prigovaraju. Komično mi je kako mijenjanju retoriku ovisno o tome jesu li na vlasti ili ne"; zaključio je Pernar.

Pročitajte više