Ranko Ostojić: Kukavice koje uskaču u vlak ustašizacije podržavaju micanje imena maršala Tita

Foto: Hina

NA PROMJENU imena zagrebačkog Trga maršala Tita reakcije stižu sa svim strana. Posljednji u nizu koji je osjetio potrebu osvrnuti se na ovo je Ranko Ostojić koji je istupio u ime Udruge za razvoj slobodnog društva - Pozitiva.

"Promjena imena zagrebačkog Trga maršala Tita omalovažavanje je herojstva naših djedova, baka, očeva i majki koji su, upravo pod vodstvom Maršala, krvlju obranili slobodu od nacifašističkog okupatora i njegovih domaćih slugu", stoji u priopćenju koje su poslali.

Propadanje hrvatskog društva

"Riječ je o pokušaju ponižavanja one velike većine građana Hrvatske koja je tijekom Drugog svjetskog rata u savezu sa slobodarskom Europom i svijetom pružala otpor zlu i izvojevala jednu od najvećih pobjeda u hrvatskoj povijesti. Na uklanjanju spomena na onog koji je vodio taj otpor, maršala Tita, inzistiraju oni koji tu pobjedu lažno predstavljaju kao "najveći poraz hrvatskog naroda", a njihove ucjene prate kukavice koje u strahu od gubitka vlasti spremno uskaču u vlak ustašizacije hrvatskog društva", navode iz Udruge Pozitiva.

"Udruga Pozitiva će podržati svaku akciju koja za cilj ima sprečavanje politikantske trgovine uspomenom na vrijeme kada je hrvatski narod bez kalkulacije rekao ne nacifašizmu i pobijedio zlo. Pozivamo i sve političke aktere da ne kalkuliraju, ne skrivaju se iz ličkih i inih partizanskih jedinica, nego da bez kalkulacije i dosljedno svom deklariranom antifašizmu iskoriste sav svoj utjecaj i ugled kako bi upravo na ovoj točki zaustavili zlo. Kalkuliranje i kolaboracija, pokazalo se, vode samo daljnjem propadanju antifašističkog karaktera hrvatskog društva, što znači i hrvatskog društva kao takvog", zaključuju svoje obraćanje u Udruzi Pozitiva.

Pročitajte više