"NIGHTFEVER" Splitski FESB na Fejsu reklamira ispovijed, misu i klanjanje, dekan ne vidi problem

Foto: Google street view, Facebook

NA FACEBOOK stranici splitskog Fakulteta elektronike, strojarstva i brodogradnje osvanula je najava za ispovjed, misu i klanjanje koje će se pod nazivom Nightfever održati 2. srpnja u 20 sati u dvorištu Studentskog doma dr. Franjo Tuđman u Sveučilišnom kampusu.

Nazvali smo dekana FESB-a Svena Gotovca da provjerimo o čemu se radi.

"A što vas zanima? Kada se održava, da dođete poslušati misu? Bit ću iskren, kao dekan nisam upućen u detalje. Dobili smo obavijet od više instance, tj. od Sveučilišta. Događaj organizira Katoličko-bogoslovni fakultet koji je sastavnica Sveučilišta. Ako Vlada pošalje obavijest, mi je također stavimo. Ja nisam recenzent", kazao nam je Gotovac da bi se odmah potom požalio kako ga mediji zovu samo radi negativnih stvari, a nikada lijepih, poput promocija doktora znanosti i slično. 

 

 

Dekan: Diže se frka bez veze

Zaključili smo da Gotovac nije recenzent za sadržaje koji se objavljuju na Facebook stranicama njegovog fakulteta, ali bi itekako recenzirao sadržaj koji objavljuju mediji.

"Eto, vidite kako ste odmah promijenili ploču. Valjda mogu izraziti stav. Po meni, ovdje se diže frka bez veze. Odmah me je nazvala Marijana Puljak i pitala što je ovo, a vidim da je i vas zvala", konstatirao je Gotovac.

Pokušali smo doći do rektora Šimuna Anđelinovića, no nije nam se javio. Inače, komentari na reklamu mise, ispovijedi i molitve u organizaciji Sveučilišta i Nadbiskupije redom su negativni.

"Klerikalizacija obrazovanja, metoda eliminacije, čime se bavi FESB, je li vam hakiralo stranicu?", samo su neki od komentara.

Marijana Puljak nam je kazala kako je Gotovcu poslala SMS jer ju je iskreno začudilo da njezin bivši fakultet na kojem je studirala i držala kolegije prenosi pozive na misu. "Što ima s tim i Sveučilište i FESB?", u čudu se zapitala Puljak.

 

 

Pročitajte više