FOTO, VIDEO Oluja s tučom pogodila dio Zagreba i okolicu, najgore tek dolazi, na snazi više upozorenja

Foto: Index

U VEĆINI krajeva prijepodne je bilo djelomice, a na istoku i jugu zemlje pretežno sunčano te vruće. Poslijepodne je prema zapadu zemlje stiglo pogoršanje vremena, a do kraja dana oluje s grmljavinom i pljuskovima očekuju se i na Jadranu.

>> Je li i u vaš kraj stiglo nevrijeme? Šaljite nam fotografije i snimke na desk@index.hr ili u Inbox na Facebook stranice Indexa i Index Vijesti.


Oko 15 sati jak vjetar i tuča pogodili su Veliku Goricu te dijelove Zagreba, ali i Sisak. U Velikoj Gorici padala je tuča veličine lješnjaka. Jak vjetar lomio je grane drveća i suncobrane po terasama kafića.



Crometeo javlja da su u unutrašnjosti zemlje lokalno već počela nevremena.

Oborine će biti češće kasno poslijepodne i u noći. Puhat će slab i umjeren, ponegdje i jak jugozapadni i južni vjetar, a jugo na Jadranu će pojačati.

Nevrijeme je u kasnim poslijepodnevnim satima stiglo i u Slavoniju, a postupno se približava i Istri.

Europski centar za upozorenja na opasne meteorološke pojave, ESTOFEX, za sjeverni i dio srednjeg Jadrana za danas je dao drugi od tri moguća stupnja upozorenja i to prvenstveno za obilnu kišu, ali uz mogućnost pojave tuče, pijavica i tornada.



DHMZ je za sjeverni Jadran izdao narančasti stupanj upozorenja i to za mogućnost jačeg grmljavinskog nevremena mjestimično praćeno obilnim oborinama. Za veći dio Dalmacije izdano je žuti stupanj upozorenja za vjetar.

Slijedi nekoliko nestabilnih dana

Sutra će povremene kiše u unutrašnjosti biti u mnogim područjima, a mjestimice može biti jačih pljuskova uz umjeren i jak jugozapadni vjetar. On će u petak oslabjeti, pri čemu će veći dio dana biti suho uz dosta sunca te vruće. Uz porast naoblake, na kišu treba računati potkraj petka te zatim u prvome dijelu subote. Temperatura će se zraka pritom za vikend malo sniziti.

Manje će toplo idućih dana biti i na sjevernom Jadranu, dok će u Dalmaciji i dalje najviša temperatura biti većinom oko 30 stupnjeva. Uz to, povremenih će pljuskova, pa i neverina također uglavnom biti na sjevernom Jadranu, osobito u četvrtak i subotu.

Pročitajte više